Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

İslam ülkelerinde, kadının siyasetteki yeri…

İslam ülkelerinde, kadının siyasetteki yeri…
 

CNNTurk’te, 5N1K programının içinde yayınlanan bu bölüm, ülkemizdeki kadınlara örnek olarak, defalarca seyrettirilmeli, okullarda ders olarak okutulmalı ve ibret olsun diye, özellikle türban da taksak özgürüz diye boş konuşan kadınlara, özel oturumlarda, kendinden, saçından utanarak yaşamanın, asla bir özgürlük olamayacağı anlatılmalıdır.

Kimi kandırıyoruz? İslam ülkelerinde kadının zerre kadar bir değeri yok işte… Hangi dengesiz hâlâ aksini savunabilir? Fakat bizim ülkemizde Cemil İpekçi dahil bir sürü entel dantel geçinen sözümona kültürlü insanlar, türbanı savunmaya başladılar. Fazıl Say ise gerçek Atatürk ilkelerini savunduğu için vatan haini ilan edildi.

Bunların çok özendiği Mısır, Ürdün ve Lübnan gibi ülkelerde, parlementodaki milletvekillerinin yalnızca yüzde 3 ila 6’sı kadın. Bazı ülkelerde kadın milletvekilleri normal yolla seçilemiyor, eğer tanınmış bir ailenin üyesi ise meclise gelebiliyor. Kadın haklarını savunan hiç bir yasa meclisten geçemiyor. Allah Allah niye ki acaba?!!! Bunlar demiyorlar mıydı ki; İslam’da kadın muhteremdir, kıymetlidir?

Bakınız bu muhterem ve kıymetli olduğu söylenen kadınlar neleri yapamıyor;

· Erkeklerin 4 kadın alma ve istedikleri zaman da karılarını boşama hakkı var, fakat kadın dayak da yese, kocası tarafından tecavüze de uğrasa, kocasını boşamaya kalktığı zaman, oturduğu evi bile kaybedebiliyor.

· Kocanın evlendiği ilk eş ise, adam ona haber bile vermeden ikinci, üçüncü, ve hatta dördüncü evliliğini yapabiliyor. Kadının ses çıkartma hakkı elbette yok. (Ne kadar kıymetliymiş kadın değil mi?!!)

· Kimi İslam ülkelerinde, kadınlar bırakın çalışmayı, eşlerinden izin almadan alışverişe bile gidemiyorlar, yani izin kağıdı göstermesi gerekiyor.

· Kadınlar, hasbel kader çalışıyor olsalar bile tacize uğradıklarında, sineye çekmek zorunda kalıyorlar çünkü onları koruyan tek bir yasa bile yok. Hani İslam tek başına yeterliydi? Şeriat herşeyi düşünürdü?

Ülkede türban özgürlüğü isteyen, şeriatı hayal eden vatandaşım, bilhassa kadınlar, biliniz ki erkekler sizin haklarınızı kendiliklerinden savunmayacaklardır. Adamın bir eli yağda, diğer eli balda iken, “ Ya veriverelim şu kadınlara özgürlüklerini de 4 kadın değil 1 kadına kalalım” dedikleri nerede görülmüş?

Avrupa’da bile kadınlar özgürlükleri için ve oy verebilmek için savaştılar ve kendilerini orta çağın karanlığından kurtardılar. Biz şimdi kadınların değerini ve toplumun ilerlemesinde önemini anlamış dünyadaki tek lideri, Atatürk’ü, laiklik ilkesinden dolayı diktatör ilan edenlere karşı savaş verenleri vatan hainliği ile suçluyoruz. Kafanızı kaldırıp, komşu İslam ülkelerinin ağlanacak hallerine bir bakın!

Ondan sonra da ülkemizdeki son görüntülere de bakın ve duyarlı bir vatandaş veya kadın olarak bir süre de ağlayın bence. Nereden nereye geldik, yazık bize…

 
Toplam blog
: 48
: 2038
Kayıt tarihi
: 26.12.06
 
 

1964 doğumluyum. İşletme Fakültesi'ni bitirdikten sonra Londra'ya yerleştim ve halen burada yaşamakt..