Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '07

 
Kategori
Tiyatro
 

Hayat sahnemizden bir Savaş Dinçel geçti…

Hayat sahnemizden bir Savaş Dinçel geçti…
 

http://www.msmcihangir.com/egitmenlerimiz/savas_dincel.jpg


Ne yazık ki, yeni filmini bile izleyemeden aramızdan ayrıldı. O bayramın birinci gününü de göremedi, gelecek seneyi de göremeyecek. Hayat gerçekten acımasız ama o, kendisine karşı da acımasız davranmış. Doktorunun söylediğine göre geçirdiği büyük ameliyatlardan sonra bile sigarayı bırakmamış. Bizi ve ailesini kendisinden mahrum bıraktı.

Sigara içen her insana sesleniyorum; “Lütfen sigarayı en kısa zamanda bırakın”. Elbette bir gün hepimiz bu hayattan ayrılacağız ama neden bunu çabuklaştıralım? Üstelik zaten bunca öldürücü etken varken….

Savaş Dinçel, İstanbul'un Fatih ilçesinde 1942 yılında doğdu. İlkokulu Koca Ragıp Paşa İlkokulu'nda tamamladıktan sonra İstanbul Erkek Lisesi' ne kaydoldu. Tiyatro eğitimine İstanbul Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde başladı. Tiyatro eğitiminin yanı sıra amatör olarak karikatür çizmeye başladı. Tiyatrocu olarak ilk kez İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sahne aldı. 1980 askeri darbesi sonucu sıkıyönetim ilanı ile İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan uzaklaştırıldı. Daha sonra Güldürü Eğitim Merkezi'nde karikatürist olarak çalıştı. Bir süre Günaydın gazetesinde karikatüristlik yaptı. Burada "Tonton" adlı karikatürü hazırladı. Danıştayın onaması ile birlikte Şehir tiyatrolarında tekrar çalışmaya başladı. İki tane karikatür sergisi açtı. "Çizgilerle Nazım Hikmet" adlı çizgi roman bir kitap hazırladı. Ziya Öztan'ın yönetmenliğini üstlendiği Kurtuluş ve Cumhuriyet filmlerinde İsmet İnönü'yü canlandırmıştır. Halen Şehir Tiyatroları'nda oyunculuk ve yönetmenlik yapmaktadır. Bunun yanı sıra amatör çizim ve afiş işleriyle uğraşmaktadır. Ali Poyrazoğlu ve Münir Özkul ile birlikte çalışmıştır.

Kaynak: Wikipedia

Sevgili Savaş Dinçel, sana Allah’tan rahmet diliyorum. Rahat uyu ve seni yaptığın, yarattığın tüm eserlerle ebediyen hatırlayacağımıza emin ol. Çünkü sen bunu hak ettin, diğer gerçek sanatçılar gibi…

 
Toplam blog
: 48
: 2038
Kayıt tarihi
: 26.12.06
 
 

1964 doğumluyum. İşletme Fakültesi'ni bitirdikten sonra Londra'ya yerleştim ve halen burada yaşamakt..