Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '14

 
Kategori
İnançlar
 

İslamiyet akıl ve ilim Dinidir

Mustafa ACER         

08. 04. 2014

İslam inancına göre; Allah birdir. Kuran, Allah tarafından vahiy yoluyla gönderilen aydınlatıcı bir rehberdir. Hz Muhammed Mustafa, Allah’ın bir kulu ve Kuran’ı tebliğ etmekle görevlendirilmiş resulüdür.

Allah; Kuran’ı inananlara rehber olarak göndermiş ve her şeyi onda açık olarak bildirmiş, hiçbir şeyi eksik bırakmamıştır.

Allah; aklı kullanarak ilme erişmeyi emreder, akıl dışı hiçbir uygulamayı kabul etmez. Yani Müslüman; Kuran rehberliğinde, aklı kullanarak, ilme sahip olmalıdır.

Allah“Biz akıl erdiresiniz diye Kuran’ı size öğüt olarak gönderdik, onu tebliğ etmek peygambere, takdir etmek bize aittir” diyerek uyarmaktadır.

Bir Müslüman inançları ve davranışlar nedeniyle bir başkası tarafından yargılanamaz. Bu yetki Peygamberler dahil, hiç kimseye verilmemiştir. Kendisini Allah yerine koyup insanları yargılamaya çalışanlar ise şirk içindedir.

Kuran’da “Deccal”den ve “Mehdi”den bahsedilmez. Bu tür inançlar İslamiyet ile bağdaşmaz. Fakat Müslümanlar arasında ayrımcılık yapmak lanetlenmiştir.

Eğer Deccal varsa; Müslümanlar arasında ayrımcılık yaratan, kin ve nefret duyguları aşılayan zavallılar ve ona hizmet eden uşaklarıdır. İslamiyet’e ve İnananlara karşı en büyük kötülüğü de onlar yapmaktadır.

Şeyhlerin, Şıhların, Hoca Efendilerin, Tekke ve Zaviyelerin inananları ayrıştırıyor olması, İslamiyet’le bağdaşmaz. Kuran’dan başka bir rehber de olamaz. Yani inananların; Kuran dışı yorumlarla, risaleler ve Hoca Efendi fetvaları kullanarak kin ve nefret duyguları ile ayrıştırılması İslamiyet’e yapılan en büyük kötülüktür.

İslamiyet’te; tefrikaya, ayrımcılığa, cemaatçiliğe ve tarikatlara yer yoktur.

Her kim ki İslam’da ayrımcılık yapıyor; mezhep, tarikat, cemaat yaratmaya çalışıyorsa, işte onlar lanetlidir. Hiç kimsenin; benim inancım iyi, senin inancın kötü diye ayırım yapması, inananlar arasında kin ve nefret duyguları yaratması, İslamiyet açısından kabul edilemez.

Allah, Kuran’da her şeyi açık olarak bildirmiştir. Kuran; sadece Hoca Efendilere ve tarikat şeyhlerine gönderilmemiştir.

Mustafa Kemal ATATÜRK “Türkiye Cumhuriyeti; şeyhler, dervişler, tarikat öğrencileri ve kapılanmışlar ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır” demiştir. ATATÜRK; İslamiyet’te ayrımcılık yaratanların yaptığı kötülüğü görmüş ve İslamiyet’in gereği olan Laiklik, Müslümanların inancının teminatı olarak yasallaştırılmıştır. Böylece sadece akıl ve bilimin geçerli olduğu Kuran’ın rehberliğindeki İslamiyet’in etken olması sağlanmıştır.

Siz hala Mehdi mi bekliyorsunuz?

Kuran; cihanşümuldür ve bütün İnsanlığa hitap etmektedir. Kuran; akıl erdirmesi için inananlara rehber olarak gönderilmiştir.

Her Müslüman; Kuran’ı anladığı lisanda okuyup, anlayıp, akıl erdirmeli, Hoca Efendilerden değil Kuran’dan feyz almalıdır. 

 
Toplam blog
: 66
: 317
Kayıt tarihi
: 23.04.12
 
 

İTÜ Makina Fakültesi 1974 mezunuyum. Ankara İTİA İşletme Yönetiminde master yaptım. Mühendislik v..