Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '12

 
Kategori
Dünya
 

İslamların savaşı. Galibi kim olacak?

İslamların savaşı. Galibi kim olacak?
 

Allah, İslam ve Peygamber Tasavvurlarının Farklılığının Sebep ve Sonuç Analizleri

Hz. Muhammed(SAS) 63 yaşında vefatından sonra ortaya çıkan siyasal fitne bugünde alabildiğince devam etmektedir. 2,5 milyon çoğu yalan ve Kuran'a aykırı hadisle kafası karıştırılan ümmetin 1400-1500 sene boyunca ALLAH, İslam, Peygamber tasavvurunun ırzına  geçilmiş, Kuran tozlu rafların kitabı olmaktan kurtulamamış, ölülerin üzerine rahmet insin diye sağlığında her naneyi yiyenlerin ameline bakılmaksızın şefaat piyangosuyla voleyi vurduğu bir kafa yapısı inşa edilmiştir. Buna karşı duran kim varsa mezhepçi dogmatizme toslamıştır.

İşte bugünlerde yeni yeni ilginç oluşumlar ortaya çıkmaktadır. 2012 yılının 610 yılında Kuran'ın gelişinden sonra ikinci kez tüm dünyada yeniden doğuşu olacağına dair yapmış olduğum önceki köşe yazıları, konuyu anlayan muhataplarca yer bulmuş olmalı, yada iblise hizmet eden ve konunun farkına varan şeytanın hizmetkarları hemen harekete geçtiler, zira Kuran anlaşılmaya ve hayata müdahil olmaya başlayacağı yılın başlangıcı 2012 dir.

CHP veya MHP'nin veya diğer muhalif partilerin bunun ne anlama geldiği ile ilgili hiçbir anlama gayreti yok, yapmış oldukları saçma sapan açıklamalar AK parti'nin karşılarında bırakın gerçek muhalefet olmayı bu görüntüleriyle ilerde kendilerine oy verecek olan az sayıda marjinal kitleyle 10 yıl marşını kısık sesle dinleyip "ergenekoncu" damgası yemekten tırsıp kendilerinini iyice kabuğuna çekileceklerdir. AK Parti kendisi için dünya ekonomi ve siyasi sistemi tarafından çizilen yoldan saptığı anda merkez sağda yeni bir oluşum ortaya çıkartılacaktır. Makam araçlarını bile uzaydan kilitleyen, yolda hızlandırıp kaza yaptıran, helikopterlerimizi düşüren güçler işine gelmediği anda düğmeye basarak hemen koltuğa oturacak isimleri değiştireceklerdir. 

Peki bundan sonra mücadele hangi alanda olacaktır?

Bunu anlamak için şöyle bir olan bitene bakmak lazım. İslami anlayışların kavgası kızıştırılmış durumda, bundan sonra İslam ülkelerine Teksas'ta ürettikleri bombaları atamayacak olan ABD cumhuriyetçileri yeni bir yol buldular. 

Kuranların Tefsirlerinin çarpıştırılması. İslami anlayış farklılıklarının kızıştırılıp birilerinin haricileştirilmesi, birilerinin marjinalleştirilmesi, birilerinin Haşaşileştirilmesi çabası tüm hızla devam etmekte olacak.

Kuran tek bir kitapken çeşitlendirilmiş ve kışkırtılmış zihniyetler islam üzerinden savaştırılıyor. 

İslamlar savaşıyor.

Sünni İslam, Şii İslam'la ciddi bir savaşın eşiğine gelmeye başladı. Bir anlamda Emevi hanedenlığı ve onun resmi 4 mezhebi Sünnilik, diğer yanda Ehlibeyt  ve onun resmi 8 mezhebi Şiilik hemen her bölgede ve ülkede kapıştırılmak isteniyor.

ABD'de gücü elinde tutan günümüz Emeviyesini temsil eden Cumhuriyetçi zihniyet yeni bir tefsir çalışması yapması neden?

Bunu Kuran'ı yakan taraftarlarına rağmen yapacaklar. Kuran'ı yakmakla Kuran'ı yok edemeyeceklerini anladılar çünkü.

Neden ABD yeni bir Tefsiri, satılmış bazı islami din adamlarına yaptırmaya kalkıyor? Onlarda farkına vardı. 2,5 milyon çoğu saçma sapan Hadisten İslam alemi kurtulupta cehaleti bırakıp Kuran'a yönelmeye başlaması ve bu olgunun tüm dünyada trende dönüşmesi riskine karşı bu TEFSİRİ DIRAR (Sahte Tefsir) çalışması şu an onlar için önem kazanmaya başladı.

ABD bu ürettiği yeni tefsiri İslam ülkelerinde Alimlerin tefsiri diye okutmaya kalkarsa işte o zaman Kuran Tefsirlerinin mücadelesini yaşarız. Tıpkı Monoteisme yakın Barnaba İncili'nin diğer Teslicçi (üçlemeci) Petrusyen ve Pavlusyen Matta Markos, Yuhanna ve Luka incili ile yaşadığı sıkıntı gibi.

İslam alemi için yaklaşmakta olan en büyük tehlike şu an Suriye'de başlatılan Mezhepçi suni sosyal medya savaşının ilerde dahada kızıştırılması mevzuudur.

Batı şunu çok iyi gördü, İran kolayca yutulacak lokma değil, oraya yapılacak herhangi askeri bir müdahale özellikle Nükleer bir saldırı tüm dünyanın sonu demek olacak. Batı, bunu bize eninde sonunda yaptıracak, bunun şartlarınınolgunlaşması için iki şey gerek, birincisi İran'ın arkasındaki Putin ve Çin desteğini kesmek ve ikinciside bunu yapmamışsa o zamanda Türk halkının ekseriyetinin Suriye üzerinden Sünniliğin kışkırtılıp, hatta ilerde okutulacak siyer ve Kuran derslerinde daha fazla Sünni vurguların arttırılarak Batı yanlısı ihvan anlayışı oturtulacaktır. 

Sünni Türkler ve Şii Farslar öyle güzel kapıştırılacakki, sünni Türklerle Şii Farsların yanan cesetlerinin üzerinde büyük devletler daha güzel ısınacaktır. 

Bu oyunlara gelmemek için Diyanet İşleri başkanlığı'nın cuma hutbelerinde Mezhepçi çatışmların İslamda yer olmadığına dair açıklamaları hayati olup ilerde çıkarılmak istenen Batı kaynaklı mezhepçi çatışmaların önlenmesi için gerekmektedir.

Onlar için Suriye yetmez. Bu yangında Lübnan'ın ve İran'ın arkasından Türkiye'nin güneydoğusu ve büyük kentlerinin de yanmasını istemekteler. Mezhepçi savaşlar Müslümanların Kuran'dan alacağı feyzi sıfırlar.

Bu tezgahı görmek için kahin olmaya gerek yok, şayet Tevratı incili ve Kuranı düzgün kaynaklardan okursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Sonuçta Kuran surelerinden 5 tanesinin anlamını bilmeyen, 99 Allah İsiminden 5'ini bilmyen, Hz. Muhammed'in 5 arkadaşını ve misyonu tanımayan, Kerbelada susan cahil bir ümmet nasıl isterseniz sizin için öyle savaşır, nasıl olsa dantelli Kuranlardan Arapça okumuş ve toprak için ölmeyi Allah için ölmekle karıştırmıyor mu?

Şayet Türkiye'ye girmekte olan baharın nezle yapmadığı Suudi paralarının ne anlama geldiği üzerinde düşünürseniz anlarsınız.

Benim zalim plancılara söyleyeceğim şey şu, birilerini iyi niyet havuçlarıyla kandırabilirsiniz, bazı müslümanları da ama asla sizin yaptığınız genel Mezhepçi savaş tezgahlarının görülmediğini ve farkına varılmadığını sanmayın. Sizin Felluce'de ki Irakta'ki, Sabra ve Şatillada ki katliamlarınızı iyi bilen çok insan yemiyor numaranızı.

Benim burada kendini kullandıranlara, doğruluğu tarihsel olarakta kanıtlanmış hadisten örnek vereceğim mesaj şu.

"Kim bir zalime yardım ederse biz o zalimi ona musallat ederiz" Hadis

Diğer uyarımsa şeytana ve dostlarına çalışmayı görev addetmiş ve onların çalışmalarına sessiz kalan yığınlara Kuran'dan örnek vereceğim.

"Tuzak kuruyorlar, Allah'ta tuzak kuruyor, Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır" Kuran -  Enfal 30

http://blog.milliyet.com.tr/Okullarda_Kuran_ve_Siyer_dersleri_verilm___/Blog/?BlogNo=356096&ref=milliyet_anasayfa

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..