Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '13

 
Kategori
TV Programları
 

İşler-Güçler / Karışık hikayeler

İşler-Güçler / Karışık hikayeler
 

Çok büyük bir beğeni ile seyrettiğim dizilerden bir tanesi de İşler-Güçler.Geçen yıl haziran ayında Star TV’de “modern muzip yalanlar” sloganıyla yaz dizisi olarak başlayan başrollerini Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz’in paylaştığı dizi izleyicilerin de gönlüne taht kurup, kemikleşmiş bir seyirciye erişmişti.

Hatta Behzat Ç’den sonra ‘’Ankara Dizisi’’ diye de ayrıca benimsenmişti. Ama her zaman ki gibi dedikodu çarkları çalıştı ve ‘’ Bitti! Bitiyor!’’ hatta ‘’Bitiriliyor!’’ diye haberler çıktı.

Oyuncularını başka komedi dizilerinden tanıyordum. Ne zaman bir diziye ısınsam sonu bu oluyordu.

Bitme nedenini; bol küfürlü diyaloglardan dolayı RTÜK istemişten, yapımcı, senarist ve oyuncu kadrosu ‘’He!’’ dememiş, kanal ile arasında tartışma çıkmış, 3-5 hafta sonra finalmiş ve son… dedilere kadar karma karışık bir hal aldı.

O bölümü geçtik bir başka söylenti dudaktan-kulağa yayıldı ve basında yer buldu;Star Tv ekranlarında yayınlanan İşler Güçler Dizisi hayranlarına kötü haber! Yapımcı ile başrol oyuncuları Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz’in ücret konusunda anlaşamazlığa düştükleri ve dizinin 36. bölümde dizinin sona ereceği iddia edildi. Oyuncuların bordroları ortalığa döküldü;Dizi başladığında Kural ve Cemşir 7'şer bin, Sadi Celil Cengiz ise 5 bin lira haftalık ücret alıyordu. Dizi tutunca oyuncuların her fırsatta ücretlerine zam istemesi yapımcı Hayri Aslan'ı çileden çıkardı. Son olarak hafta da 30'ar bin lira istemeleri, yapımcının diziyi bitirme kararı almasına sebep oldu.

Haydi! Burayı da atladık, bir başka dedikodu ortaya atıldı;Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz'in başrollerinde oynadıkları İşler Güçler, üçlünün kaprisleri yüzünden bitme noktasına geldi… Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz'in başrollerinde oynadıkları İşler Güçler dizisi, sürekli artan performansıyla oldukça beğenildi. Üç oyuncunun artan hayran grafiği, kaprislerinin de sürekli artmasına sebep oldu. Yapımcı Aslan'ın yakın çevresine, "Bunların kaprislerini çekeceğime gider ‘’Polis Akadamesi’’ni uyarlayıp çekerim daha iyi" dediği konuşuluyor.

Hemen bu yazının basına düşmesi ile beraberyapımcı firma Limon Yapım'dan yalanlama geldi. "Basında yer alan, İsler- Güçler dizisi yapım şirketini ve oyuncularını, karalamaya yönelik haberler asılsız ve haddi aşan ifadeler taşımaktadır. Oyuncular ve yapım arasında hiç bir problem yoktur. Oyuncularımızı ve bizi yıpratmaya çalışan asılsız haberlere değerli seyircilerimizin itibar etmeyeceklerini biliyoruz. İftira niteliği taşıyan haberi yapanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını kamuoyuyla paylaşıyoruz" diyerek İşler-Güçlerin arkasında durduklarının altı en kalınından çizildi.

Asıl bu söylentilerin çıkmasındaki neden Limon Yapım tarafından Show Tv ekranlarına ‘’Her Şey Yolunda Merkez’’ dizisi ile iş yapması olmalı.

Yılın en iyi komedi dizisi olan İşler- Güçler’in yapımcısı Limon Yapım tarafından çekilen yeni dizinin çekimleri tüm hızıyla devam ediyor. Yeni polis komedi dizinin çekimleri geçtiğimiz haftalarda başlamıştı. Kadrosunda önemli isimlerin yer aldığı dizinin önümüzdeki hafta veya Mart ayının son haftasında başlaması düşünülüyor. Ekranlarda fragmanları dönmeye başladı ve gerçekten de ‘’Polis Akademisi’’ uyarlaması olduğu gözden kaçmıyor.

Kazanan dizisi ‘’İşler-Güçler’’in yanına farklı bir kanalda farklı bir komedi dizisi ile karşımıza çıkması daha çok kafaları karıştırdı sanırım. İşler-Güçler dizisi kadar ‘’Her Şey Yolunda Merkez’’ dizisi ile de umarım başarıyı yakalar. İşler-Güçler kadar özgün olmadığı gereğini de söylemeden geçemeyeceğim. Bizim için değilse de yeni nesil için ilginç ve sevimli bir proje olarak görüyorum. Bu arada ‘’Pis Yedili’’ den de gına gelmişti,  ‘’Her Şey Yolunda Merkez’’ taze bir kan olacak kanala…

Hayatta her daim taze yanlar bulmanız dileği ile…

www.medyabey.com

https://twitter.com/eceer6

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..