Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Ramazan İlker Erdoğan

http://blog.milliyet.com.tr/ilkerdeep

12 Nisan '12

 
Kategori
Sertifika Programları
 

İsmek

LÜTFEN BU SESE KULAK VERİN

Aslında bu yazıyı yazmak konusunda kararsızdım ancak geldiğimiz noktada bir mecburiyet haline geldi. Sadece benim değil birçok kişinin emeği boşa gitmek üzere ve gördüğüm kadarıyla kimsenin de umurunda değil.

Öncelikle sorunun ne olduğunu anlatmalıyım ki insanlar ya da yetkililer belki ne çektiğimizi anlar, sorunumuza da çözüm bulunabilir.

Her şey Ekim ayında İSMEK (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları) bünyesindeki GAZETECİLİK VE İLETİŞİM programında eğitim görmemizle başladı. Gazetecilik alanında tecrübeli ve konusunda uzman hocamız, hevesli öğrencilerimiz, öğrencilerin yoğun katılımı, bu kurstan eğitim alıp daha sonra sektörde çalışmaya başlamış insanların ziyaretleri sayesinde umutla eğitimimize devam ediyorduk.

Tüm bunlar, Ocak ayında aldığımız bir haberle kâbusa dönüştü. Eğitime başlamadan önce bize, kursu bitirdiğimizde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verileceği söylenmişti, şimdiyse bu sertifikayı artık alamayacağımız söyleniyordu. Hepimiz şaşırmıştık, çünkü kurs 13 yıldır İSMEK bünyesinde devam ediyor ve bitiminde de sertifika veriyordu. Değişen neydi anlayamamıştık. Sonradan öğrendik ki AB ile uyum çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı kursun müfredatını uygun bulmamış, süresinin 2 yıla çıkartılması dâhil bir takım değişiklikler yapmak istiyordu. Her türlü girişimimize ve müfredatımızı onların istediği şekilde değiştirerek göndermemize rağmen bir türlü kabul görmedik.

Şimdi geldiğimiz noktada, girişimlerimiz devam etmekle beraber İSMEK’in yöneticileri dâhil hiçbir yetkiliden istediğimiz sonuca ilişkin cevap alamıyoruz. Ancak eminim ki bu durumdan ne İSMEK yöneticilerinin ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin ne de İSMEK’e çok önem veren iktidar partisinin yöneticilerinin haberi var. Hatta her fırsatta İSMEK ile övünen ve sürekli yeni şubeler açan Kadir Topbaş’ın bile bu durumdan haberdar olduğunu sanmıyorum.

Son olarak buradan yetkililere seslenmek istiyorum, lütfen bu kadar insanın emeğini boşa çıkarmayın. Biz buraya 7 aydır emek veriyoruz. Karda kışta, sabahtan akşama kadar zamanını bu işe veren insanları lütfen mağdur etmeyin. Eminim ki bu, çözülemez bir sorun değil. Sadece biraz çabayla kolaylıkla sonuca ulaşılabilir. Yeter ki istensin, yeter ki yetkililerin bu işi çözmeye niyeti olsun. Biz, bu sorunun çözüleceğine dair umudumuzu koruyoruz.

 
Toplam blog
: 10
: 528
Kayıt tarihi
: 25.09.09
 
 

16 Temmuz 1980, İstanbul doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum. İSMEK'in açtı..