- Kategori
- Türk Mutfağı
Ispanaklı patates kebabı
ISPANAKLI PATATES KEBABI
Akşam yemeğinizi bir ziyafet sofrasına çevirmeyi düşünür, lezzetli değişik bir yemek yapmak isterseniz, biraz çaba ile verdiğim tarifi uygulayabilirsiniz.
4 ad. Orta boy Patatesi çok ince dilimleyip, yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Yarım kilo Ispanağı, tavada 1 adet kıyılmış soğan ve 2 adet sarımsak ile baharat ekleyerek kavuralım.
Yarım kilo haşlanmış tavuk etlerini bir kaba tiftikleyip üzerine mozerella peyniri rendeleyelim.
1 bardak galeta unu ve kavrulan ıspanakları da tavukların üzerine dökerek harmanlayalım.
Tencerede bir kaşık tereyağında bir bardak unu kavurup yeterince süt, çırpılmış 1 adet yumurta ilave ederek beşamel sos hazırlayalım.
Ayrı bir kapta 4 adet haşlanmış patatesi ezerek 1 su bardağı krema ve 100 gram da tereyağı ilave ederek püre yapalım ve beşamel sosla karıştırıp, 200 gram rendelenmiş kaşarı da katarak harmanlayalım.
Fırın tepsisine dizdiğimiz patateslerin üzerine ıspanak harcımızı ve en üste beşamel sosumuzla karıştırdığımız püreyi yayalım ve 35 dakika 200 derece fırında pişirelim.
Not: Dilerseniz tavuk eti yerine, kavurarak pişirdiğiniz kuzu ya da dana eti de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.