- Kategori
- Türk Mutfağı
Merihin aşım çorbası
MERİHİN AŞIM ÇORBASI
İşte size, kış akşamlarına özel başlı başına vitamin deposu kendi adımı verdiğim çorbamın tarifi.
Saygılarımla,
100 gr kıymanın içine tuz, kimyon ve 1 yemek kaşığı galeta unu ve 1 adet yumurta beyazı ilave ederek yoğurun ve çok küçük yuvarlak
köfteler hazırlayarak bir tabakta iyice unlayın.
Yarım su bardağı una 1 çay kaşığı tuz, bir yumurta ve alabildiğince su ilavesi ile kulak memesi kıvamında hamur yapın.
Hamuru, merdane ile açarak ince yarım parmak büyüklüğünde kesin.(dileyen hazır erişte de kullanabilir),
1 fincan haşlanmış nohudu limon suyunda bekletin.
Bir kase yoğurt, yarım limonun suyunu, bir yumurta, 1 kaşık soya sosu ve1 tatlı kaşığı nane ilave edip iyice çırparak terbiyesini hazırlayın.
Bir ufak soğanı tencereye rendeleyin ve az z.yağında çevirirken 1 tatlı kaşığı un ,
1 kaşık salça, pul biber ilave edip, kavurun.
İki adet domatesi rendeleyip ekleyin sos kıvamına gelince, yeterince su (varsa et suyu)koyarak kaynatın.
Köfteleri koyun 15 dakika pişirin.
Sonra da hamurları ve nohutları ekleyip, 10 dakika daha kaynatın.
Ateşten almadan terbiyesini verin.
Servis yaparken üzerine kıyılmış maydanoz serpin,
AFİYET OLSUN,