- Kategori
- Yemek - Mutfak
Ispanaklı yumurta
Ispanak mevsimi geçmeden haftada en az bir gün ıspanak tüketimi bünyemize iyi gelir. Bünyemin kırık dökük olduğu dönemlerde yağda yumurta yemek bana çok iyi geliyor bir de ıspanaklı yumurta yapıp tüketince bünyemin Temel Reis gibi güçlendiğini hissediyorum. Zaten son derece yapılması kolay bir yemek oluyor sadece ıspanakları çok iyi yıkamak gerekiyor. Ispanakları bıçakla doğramak yerine büyük parçalar halinde elinizle koparabilirsiniz. Ispanaklı yumurtaya 1 tane de pastırma ilave edebilirsiniz.
Ispanak ve yumurta miktarı arzuya göre değişir, vereceğim tarif iki kişilik bir tariftir.
Yapılışı:
300 gram ıspanak
4 yumurta
1 dilim pastırma(Arzuya göre)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
Zeytinyağı(Tavanın dibini kaplayacak kadar)
Yapılışı:
Ispanaklar bol suyla akıtılarak yıkanır ve suları süzülerek elle büyük parçalar halinde koparılır. Tavaya yağ konulur ve yağ ısınınca ıspanaklar yağın içine atılır. Ispanaklara tuz serpilir ve birkaç kere karıştırılarak kavrulur.
Kavrulan ıspanakların içinde yumurtalar için 4 tane yuva yeri ayrılarak yumurtalar kırılır. Yumurtaların üzerine kırmızı pul biber kekik serpilerek tavanın üstüne bir kapak kapatılır ve en kısık ateşte yumurtalar pişmeye bırakılır.
Afiyet olsun.