Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kirpi Kurabiye

Kirpi Kurabiye
 

Merhaba,

Özellikle küçük misafirlerimiz için lezzetli bir ikram önerisi. Ben davetlerimde konuklarım kadar, çocuklarına ya da torunlarına, onlar için de özel bir gün olsun diye özel sunumlara  çok özen gösteriyorum. Gerçekten de çocuklar kendilerine tanınan bu ayrıcalıktan  memnun oluyorlar ve uzun yıllar geçse de hiç unutmuyorlar. Ya anneleri? Onlar bu küçük dokunuşlarla  daha fazla ilgileniyor.:) Hemen telefonlarla çekimler, peki kirpinin sırtı nasıl öyle dik dik oldu? Yaa  uğur böcekleri ne şirin olmuş.!  Aaaa salatadaki  minik mantarlar ne kadar gerçekçi gördünüz mü?......Sofrada tatlı bir kargaşa sürüp gidiyor.:)

Detaylı bir malzeme listesi yok, yapılışı da basit. Tarif defterinizde bulunsun derim.

Malzemeler:  1,5 bardak un, 75 gr.tereyağ ( margarin de olur ), 1,5 çay bardağı pudra şekeri, 1 yumurta akı, 1 paket vanilya

Yapılışı: Pudra şekeri ve tereyağı çırpılır. Yumurta akı katılır. Sonra elenmiş un ve vanilya eklenip yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kirpi formu verilir. Üst kısımlarına  da mutfak makası ile küçük küçük kesikler atılır. Her iki yanına damla çikolatadan birer göz iliştirilir. Tepsiye fırın kağıdı serilip, üzerine dizilir. 160 derecede 20-25 dakika pişirilir. Üstleri pembe beyaz olacak tıpkı  un kurabiyesi gibi fazla tutulmaması lazım. İçinin piştiğinden emin olunca fırından çıkarabilirsiniz.

Afiyet olsun.