Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

İspanya-Türkiye

İspanya-Türkiye
 

ZOR MAÇA KÖTÜ DEFANS SEÇİMİ


Kadro zaafiyeti

Bu gün oynanacak Dünya kupası eleme maçında Türkiye' nin İspanya karşısında galibiyet şansını kadro ile beraber yorumlamak istiyorum. Maçtan sonra hemen herkesin skor üzerine yazacağı çok şey olacak. Ancak Perşembe nin gelişi Çarşamba dan belli diye bir laf vardır. Kadroda önemli eksiklerimiz var. Öncelikle bunu kabul etmek gerekiyor. Buna birde kadro seçimindeki yanlışlıklar ve Fatih Terimin alışılmış inatçılığı da eklenince bu günkü maçtan umutlu olmak çok zor görünüyor.

Her iki kadroyu karşı karşıya koyduğumuzda bizim en önemli eksikliğimizin oyuncu olarak Hamit Altıntop ve defans bloğumuz olduğu ortaya çıkıyor. İspanya' nın kendi evinde oldukça baskılı oynayacağı topu yerden oynamayı seven oyuncularla çok seri pas alışverişinde bulunacağı ve dolayısı ile oyunun en az yarısının bizim yarı sahamız oynanacağını önceden tahin etmek zor olmasa gerek. Aşırı baskı altında defans bloğumuzda Hakan Balta ve Emre Aşık' tan kurulu orta ikili den en az birinin penaltı ve kırımız kart riski çok fazladır. Bu ikili nin Torres ve Lorente' yi bire birde faulsüz top kaparak durdurma ihtimali çok azdır. Alonso ve Xavi nin verkaçları ile Cazorla' nın kanattan getireceği toplarla defans hattımızın mücadele etmesi çok zordur. Hızlı forvet hattına sahip İspanya'nın çabuk ve seri pas yapan bir takım olduğunu bilmeyen yok. Buna rağmen neden defans oyuncularımızını yaşlı oyunculardan kurulduğunu anlamak oldukça zor. İbrahim Üzülmez ve Emre Aşık bu maçın oyuncuları olabilirler mi.? Bu seçim elbette Fatih Terim'in. Ancak bence son derece yanlış bir seçimdir.
Maçtan galip veya tek puanla ayrılmak elbette başarı olacaktır. Bunun için sadece maçın başlarında ilk 25 dk içinde sürpiz bir gol bulmak şartır. Çünkü ilerleyen dakikalar da takımımız geride oynamaya ve gol yememeyi düşünerek psikolojik olarak geriye yaslanmaya başlıyacaktır. Eğer o dakikalarda önde olmazsak maçtan puan almamız bence mümkün değildir. Tam tersine eğer ilk başlarda bir gol bulabilirsek geriye yaslanma durumunda kontralardan Tuncay' ın süratliliği ve Nihat'ın çabalarıyla ikinci golü de bulabiliriz. Dileğimiz maçın ve skorun bu şekilde gelişmesi. Ancak bu uzak bir ihtimaldir.

Sonuç olarak bu gunkü maç eleme grubunda İSPANYA' nın grup liderliğini ilan ettiği Türkiye' nin de Belçika ve Bosna Hersek ile ikincilik için çekişeceğinin belli olacağı bir sonuçla kapanacaktır. Defans bloğundaki üç oyuncu seçimi son derece yanlıştır ve bunun sonucunu maçtan sonra göreceğiz. İ.üzülmez ve Emre Aşık yerine daha genç oyunculara şans verilmeliydi. Bu oyuncular da var.

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..