Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Türkiye 2010' a gidebilir mi?

Türkiye 2010' a gidebilir mi?
 

2.lik için avantajlı


Türkiye Belçika ve Bosna Hersek.

2010 Dünya kupası grup maçları elemelerinde grup birinciliğini hemen hemen garantileyen İspanya' nın ardından oldukça çekişmeli bir ikincilik izleyeceğiz. Ermenistan şu anda grup sonuncusu ve en az gol atabilen takım. Sonra Türkiye onu izliyor. 5 maçta attığı 5 gol ve yediği 3 golle. Buna karşılık 5 maçta 16 gol ve maç başına 3, 2 gol ortalamasıya Bosna Hersek ikinci sırada. Türkiye' nin kendi sahasında berabere kaldığı Belçika' ya deplasmanda 4 gol atma başarısını gösteren Blazeviç' in öğrencileri grubu ikinci sırada tamamlamak için oldukça iddialı bir duruma geldiler. İspanya ve Türkiye ile kendi evlerinde oynayacaklar ve muhtemelen 2 puan onlara yetetecek. Estonya ve Ermenistan' ı deplasmanda bence zorlanmadan geçeçektir Bosna.

Kendi evinde 4-2 lik skorla ummadığı bir mağlubiyet alan Belçika 2.lik umutlarını da bence oldukça kaybetti.
Estonya deplasmanından gelibiyetle dönemeyen Türkiye ise bence eleme maçlarının en telafisiz puanlarını bıraktı. Bu günkü İspanya maçında yenilmez ve Belçika deplasmanı ve Bosna Hersek deplasmanından 6 puan çıkarması durumunda ancak Türkiye yeniden 2 lik şansını artıracaktır. Aksi halde maçları televizyonlardan izlemek durumunda kalacaklar.

Grup kuraları çekildiğinde birinciliği bile İspanya' nın elinden alan Terim şu an 2.liğin bile ne kadar sor olduğunun bilincindedir. Son Avrupa şampiyonasında taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan ve heyecan yaratan takımımız maalesef ilerleme kaydetmemiştir. İki yıl öncesine kadar rakibimiz bile diyemiyeceğimizi Belçika ve bize bir anlamda geçen Avrupa şampiyonası elemesi son maçında İstanbulda 1-0 ile finalleri hediye eden Bosna Hersek şu anda Türkiye' den çok daha avantajlı durumdadır. Gönlüm de 9 Eylül de Zenica da oynanacak olan maçı kazanan ın finallere gitmesi. Bu takım Türkiye olmazsa da çok üzülmiyeceğim. Çünkü bizi 2 yıl önceki maçta üzmeyen Bosna galiba bu kez finalleri fazlasıyla hakediyor.

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..