Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '10

 
Kategori
Haber
 

İsrail'e tepki sonuç verdi; gönüllüler bırakılacak!

İsrail'e tepki sonuç verdi; gönüllüler bırakılacak!
 

Milliyet'ten


İsrail gözaltındaki Yardım gönüllülerini serbest bırakıyor.

Netanyahu'nun sözcüsü Nir Hefez, “Tüm gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılacak.” dedi.

İsrail tarafından yapılan açıklamada İsrailli askerlere saldırdığı öne sürülenler ile birlikte 680 kişinin derhal sınır dışı edileceği ifade edildi.

Türkiye ve uluslar arası kamuoyunun tepkilerine dayanamayan İsrail geri adım attı.

Son iki gündür yaşanan gelişmeler beraberinde yanıtlanması gereken soruları da gündeme taşıdı.

*İsrail’in yardım gönüllülerine sert tepki vereceği bilinirken hiç değilse uluslar arası sularda gönüllüler neden korunamadı/korunmadı.?

*Gönüllüler hakkında MOSSAD’ın istihbarat yaptığı, saldırı sırasında İsrail askerinin düşürdüğü fotoğraflı listede görüldü. İsrail ajanları gönüllüler hakkında çalışma yaparken Türkiye istihbarat birimleri ne ile meşguldü?

*Yardım gönüllülerinin iktidardan bağımsız olarak hareket ettiği kamuoyu ile paylaşıldı. Öyle olsa bile yurttaşlarımızı korumak için Türkiye İsrail’e gerekli uyarıyı önceden yapmış olmalı. Yaşanan İsrail vahşetini neredeyse televizyonlardan canlı izledik. Uluslar arası sularda kendi yurttaşını koruyamayan bir Türkiye fotoğrafı, Türkiye’nin kırılan onuru nasıl telafi edilecek?

Türkiye kamuoyu daha birçok sorunun yanıtını bekliyor.

Yaşananlar İsrail’in gönüllüleri serbest bırakması üzerinden geçiştirilemez. Büyük olasılıkla İsrail iç siyasetinde bu vahşetin yansımaları olacak. İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesi yazarı Yossi Sarid’in dediği gibi “Kabinedeki 7 aptal” siyasi bedel ödeyecek!

*Türkiye’de “Kimse İsrail’e savaş açmamızı beklemesin!” diyen Başbakan vekili Arınç, Mısır’da bulunan Genel Kurmay Başkanı, Şili gezisindeki Başbakan ve sorumluluğu olan Bakanlar “Gözaltına alınanları serbest bıraktırdık, dünya kınadı vb.” söylemlerle yetinecekler mi?

Necati TÜFEKCİ 2 Haziran 2010 ANKARA

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..