Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

İsrail'in yaptığı "Devlet Terörü"...

İsrail'in yaptığı "Devlet Terörü"...
 

Filistin kumlarının yıllardır tanık olduğu zulüm,nihayet yalnız değil artık !!...


Bu kadar pervasızca ve naklen yayınla masum insanlara terör uygulayabiliyorken bir ülke devleti , neden durdurulamıyor?

Neden diğer bütün ülke, devlet ve birlikler, "uyarma-kınama"nın ötesine geçemiyorlar??

Neden yıllardır Filistin halkının maruz kaldığı baskı, terör, ambargo ve tecrit, demokrasi havariliği yapan AB ülkelerince ve ABD tarafından şimdiye kadar halen durdurulamadı??

Kolay kolay tepki göstermeyen halkımız dahi, nispeten spontane bir şekilde reaksiyon gösteriyor, yapılan zulme tepkisini dile getirme ihtiyacı duyuyor ve pervasızlığın boyutuna duyduğu öfkeyi akıtabileceği kanal bulamıyorken, dünya liderliğine soyunan ülkelerin dili nereye kaçmış, neden müdahale etmiyorlar??.. Halkımız tüm bu soruların cevabını anlamaya çalışıyor..

Bu soruların sayısı daha da artırılabilir.. Tümünün özetle cevabı şu;

Uluslararası faizci kapitalist sistem, tüm dünya ülkelerini göbekten bağlamış durumda.. Global ölçekte paylaşılmış olan dünyamızda, emperyalist-yayılmacı ülkeler, kimi ülkelere silahları ile çoğuna da ekonomi ve yanında kültürleri ile girdiler. Bağımsız davranabilmesi için bir devletin, öncelikle ekonomik anlamda hiçbir ülkeye borçlu olmaması, kendine ait yatırımları, hammadde kaynakları ile üretici güçlerinin yeterli konumu ile kendini döndürebilmesi gerekmektedir. Ekonomik alt-yapı sistemi yeterli olmayan, dışa bağımlı bir ülkenin bağımsızlıktan bahsetmesi, boştur..

Bundan dolayı ki, emperyalist-yayılmacı ülkeler, öncelikle ambargolarla ve üstüne siyasi istikrarsızlıklar ile zayıflattıkları bir ülkeyi, bütün hammadde kaynaklarını, topraklarını, sanayi ve işgücünü özelleştirmeye mecbur bırakarak, para ile tümünü satın alırlar..Özelleştirmelerin canlı tanığıyız, ülkemizde..

Bu entegrasyon sürecini, gelişmişliğe doğru adım olarak lanse edenler, şimdi sonuçlarına baksınlar.. Bizim gibi ülkeler, her kaynağımız özelleştirildiği için, tek başımıza yeterli düzeyde sanayi yatırımımız olmadığı için, devletin kasaları yıllardır soyulduğu için, dışarıya bunca borçlandığımız için, için, için, için, ŞİMDİ BÖYLESİ BİR ZULMÜ DURDURABİLECEK EKONOMİ-GÜÇ-KIVAM-KIVANÇ-ERİNÇ İÇİNDE DEĞİLİZ..

Demokrasi havariliği yapan ülkelerde, demokrasi onlar için sadece bir müdahale aracı olduğu ve çıkarları aynı yönde kesiştiği için, yapılan zulmü, "tamamen bir savunmadır" diye yalanla örtbas etmeye çalışırlar..da, bunları söylerken birinin yüzü kızarmaz, insanlıktan utanmazlar !!..

Globalize olmuş kapitalist sistem kadar, toprağa, hayvan ve bitki türüne ve mazlum halklar üzerine bunca zarar veren, zulüm getiren başka bir sistem olmamıştır, tüm insanlık tarihinde....

Yaşadığımız en son örnekteki, İsrail'in masum insanlara uluslararası sularda yaptığı bu terör müdahalesi ile, insani değerler bu kadar yerin dibine geçirilir de, göbekten bağlı durumdaki diğer ülkelerin hiç birinden "kınama"dan öte bir tutum-davranış gelişemez... "Provakasyona gelmeyelim, zaten savaş istiyorlar" gibi söylemler de zayıf ülkelerin, tavırsızlıklarına bulduğu bir kılıftır maalesef...

Yazık, çok utanç verici bir durum bu.. Yapılan haysiyetsizce bir zulmü durduramamak, önünü alamamak, yeterli-doğru yanıtı üretememek yani BAĞIMSIZ OLMAMAK.. çok utanç verici..

 
Toplam blog
: 2
: 594
Kayıt tarihi
: 23.01.10
 
 

1969 doğumluyum. İÜ.Arkeoloji ve Sanat Tarihi ABD, Protohistorya ve Ön-Asya Arkeolojisi bölümünde li..