Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '10

 
Kategori
Sosyoloji
 

İşsizlik sorunu için yola çıkılıyor

İşsizlik sorunu için yola çıkılıyor
 

Yıllardır toplumumuzu kemiren İŞSİZLİK konusunun çözümü için ilk olarak dün, hayırlı bir haber okudum.

Başbakan ERDOĞAN zor da olsa istihdam konusunda TOBB Başkanı ile anlaşmış.

Olması gereken olmuş sonunda. Çünkü sorunların çözümü işbirliğini gerektirir. Sen-Ben çekişmesi milleti bezdiriyor. Toplum geriliyor.

Fotoğraflarını gördüm: Yüzleri gülüyor.

Bakalım kaç milyon işsizin yüzü gülecek. Cepleri para görecek gençlerin.

TOBB ticaretimiz ve üretim alanlarımız için kesinlikle etkili ve köklü bir kuruluş. TÜRKİYE'nin kalkınmasında etkili olan kesimlerin buluştuğu; siyaseti de etkileyen TOBB bazı yasaların çıkarılmasında, en az TÜSİAD kadar itici bir güç.

Sanırım TOBB üyeleri iş verme konusunda DEVLET gibi, artık bıkkınlık veren KPSS gibi bir ölçü öne sürmeyecek. Herşey Özel Kesim'in kılı kırk yaran yetenek, diploma ve liyakat esasına göre yapılacak. Umarım geçtiğimiz aylarda, yıllardır ilk olarak gündeme gelen ''emek sömürüsü'' konusunda çok daha titiz davranılarak, gençlerin ne Devlet'e ne de Özel Kesim'e küsmesi, kırılması gibi tatsız olaylar meydana gelmeyecektir. Çok zor da olsa ''eşit işe, eşit ücret'' ölçüsü de denetlenerek; adaletten şaşılmayacaktır. Umarım her iş için kanunlar çerçevesinde, gerekli sözleşmeler yapılır. Ücret ödemeleri de bankalar üzerinden yapılarak; işverenlerin bu alanlardaki istismarları önlenmeye çalışılır. Yoksa ''bir dokun, bin ah işit'' olaylarından geçilmez yine.

Unutmuyorum: 1985'te TOBB Başkanı Mehmet YAZAR 24 Ocak Kararları'nı sıkı bir biçimde eleştirince Başbakan ÖZAL tarafından ''siyaset yapıyor'' diyerek uyarılmış; sonra da iktidar partisi saflarında yerini almıştı. Bu çıkışı ile bakalım Rifat HİSARCIKLIOĞLU nasıl bir siyasi istikbale açılacak.

 
Toplam blog
: 570
: 1034
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

1974'te H.Ü. Sosyoloji ve İdare Bölümü'nü yüksek lisans tezi ile bitirdim. 1976 yılında yapımcı y..