Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İşsizlik

Merhaba Sevgili okuyucularım,

Size böyle hitap ediyorum benim yazılarımı okuyan sayısı arttıkça çok hoşuma gidiyor ve siz benim için özel artık. Bugün günümüzün temel bir sorununu ele alacağım.

Bugün haftasonu ve normalde çalışan kişiler için günler öncesinden neler yapılacağı kararlaştırılır. Gelgelelim işsiz insanlar için diğer günlerden farksızdır. İnsan boş kalınca sudan çıkmış balık gibi oluyor. Nerden biliyorsunuz diyeceksiniz şimdi ee tabi  benimde işsiz kaldığım zamanlar oldu. Şu anda da çevremde işsiz sayısı artınca bunu yazma fırsatını kaçırmayayım dedim. Aslında boş zaman insanların en çok istediği şeylerin başında geliyor. En güzel bu boş zamanı şehirleri gezerek  ya da kültür turlarına katılarak değerlendirmek. Tabi bunun için  birikim olması gerekiyor.  Ya da arkadaşlarla buluşulur ya da bir uğraş edinir insan. Ama işsiz olunca neye elini atabilir ki.

Bir kursa başlasa ya iş bulursam yarım kalır diye düşünür. Bir dil öğrenmek istese neticede bu artık temel bir şey oldu. Bunun da maliyeti var. Herşeyin temeli paraya bağlanıyor sonuçta. Hani sağlık olsun deniyor ya artık parasız da sağlık olmuyor. 

İşte herşeyi özetleyecek olursak; çalıştığınız süre içinde hem kendinize hem geleceğinize yatırım yapın. Masraflarınızi  her ay bir yere yazın .Gereksiz harcamalar yapmayın mesela illede arkadaşınızın son moda elbiselerinden ya da çantalarından almaya gerek yok. Cep telefonunuz temel ihtiyaçlarınızı karşılasın yeter son çıkan model olmasa da olur. Hergün dışarda yemek yerine bunu haftada 1 veya ayda 2 ye indirin. 5 kazak 10 pantalon yerine 2 kazak 3 pantalon alın. İndirimleri takip edin. Evet hayat geçip gidiyor insan hayatın tadını çıkarmak istiyor.  Ama önümüzdeki günler bize neler getirir bilemiyoruz. Zor günlerinizin tedbirini şimdiden alın. Kimseye muhtaç olmadan yaşamak için bunları bugünden yapın. Çünkü ne kadar kazanırsanız o kadar da çok harcamak ister insanoğlu. Geleceği düşünün. Herkese huzurlu günler ..

 

 
Toplam blog
: 4
: 67
Kayıt tarihi
: 21.01.12
 
 

Makina mühendisiyim.. Kitap okumak ama gerçekten ve müzik dinlemeyi çok seviyorum. Bazen ilham geld..