Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '08

 
Kategori
Trafik
 

İstanbul'da yeni trafik çilesi

İstanbul'da yeni trafik çilesi
 

Ömür Törpüsü Trafik


İstanbul Anadolu yakasında, yeni bir alış-veriş merkezinin açılışını davulu zurnalı kutlayan sermaye, Perşembe gününden beri Maltepe’den Göztepe’ye kadar E-5 karayolunda araç süren bir çok sürücü tarafından da kulakları çınlatılarak anıldı.

Perşembe gününden beri trafiğin içine eden bu açılış ve alış-veriş merkezinin, hafta içi günlerde de aynı şekilde keşmekeş yaratacağını düşünmeyip, şehrin göbeğine böyle bir merkez kurma izni veren Kadıköy Belediyesi aynı saygı ve sevgiden nasibini aldı. Duyduğuma göre; aynı duyguları bu trafikte hastaneye yetişmeye çalışan bir çok ambulansın şöförü, ambulans içindeki hasta ve hasta yakınlarının da yoğunca hissettiğine şahit oldum.

Hangi akla hizmet Kadıköy Belediyesinin E-5 gibi trafik akışının devamlılığının ve sürattinin akmasının gerekli olduğu ana yol üzerinde böyle bir sıkışıklığı sağlayacağı önceden belli olan bir yapıya, hem de araç ve insan sirkülasyonu fazla olan bir alış-veriş merkezine, ne amaçla izin verildiği merak konusu...

Böyle bir programsızlık ve gayri ciddiyetsizlik ancak bizim gibi azgelişmiş bir toplumda olur. Avrupa Birliğine girmek için uğraşılan (bence alınmayı kafamızdan çıkarmalıyız) bir dönemde, yapılan bütün uygulamaların halkın refahı ve huzuru için olacağı yerde, maalesef bir takım sermaye gruplarının çıkarları için uygulamalar yapılması, uzun uzadıya bir tez konusu. Ülke insanını bu derece rahatsız eden uygulamaların derhal son verilerek, halkın güven, refah ve huzurunu sağlayan kararların bundan sonra alınması temennisi en büyük dileğimiz.

 
Toplam blog
: 8
: 3914
Kayıt tarihi
: 17.04.08
 
 

1967 Gölcük doğumluyum İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi Düzce Meslek Yüksekokulu' ndan 1988 senesin..