Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '13

 
Kategori
Haber
 

İstanbul Emniyeti soyuldu. Ya bombayla girselerdi?!

İstanbul Emniyeti soyuldu. Ya bombayla girselerdi?!
 

Ucuz atlatılmış bir olay. Ya bombalı kamyonet olsaydı!


Sahte plakalı kamyonetle İstanbul Emniyet Müdürlüğüne giren şahıslar 20.000TL değerinde ki yanmaz kablo bobini alıp kaçmışlar. Üç kişi olan ve eşgalleri belirlenen bu şahıslar içeri malzeme alacağız diye girmişler ve malzemeyi çalıp kaçmışlar.

Ben hayatımda böyle bir skandal ne duydum ne gördüm. Adamlardaki cesarete bak. Sen üstelik sahte plakalı bir kamyonetle İstanbul'da en çok suçlunun olduğu şehirde başarılı operasyonlara imza atan bir Emniyet müdürlüğüne gireceksin sonra o bobini oradan kamyonete sahte plakalı kamyanete koyup Emniyetten çıkacaksın. Hadi çıktın diyelim sonra aracınla İstanbul sokaklarında sırra kadem basacaksın.

Bu haberi okuyan benim gibi vatandaşlar ne düşünür dersiniz?

Ulan bu hergeleler Emniyeti bile soyacak cesarete ve plana sahipse biz evimizde nasıl güvenlikle oturacağız? Emniyet'ın kapısında bulunan görevliler neci? Orada nasıl bir güvenlik kontrolü var?

Ben bu soruları oradaki kendi meslektaşlarının dahi sorduğuna inanmaktayım. Ya o kamyonette yüzlerce kilo patlayıcı olsaydı? Ya o adamlar o bombayı onca polisin olduğu ortamda patlatsaydı? Ya orada onlarca polis ölse ve yüzlercesi yaralansaydı?

Bunun hesabını o kapıda görevli olan polisler nasıl verecekti? Polisin kendine olan güveni önemli, saygınlığının korunmasıda önemli. Polis Gezi olaylarında sabahın köründe milletin çadırlarına dalarak sis bombalarıyla eylemcilere sert müdahale etmesinden sonra prestij kaybetti. Elbette darbe korkusu yaşayan sağ seçmen ne olursa olsun Hükümete ve polise sahip çıksada adalet bize doğruları söyletmek zorunda olmalı. Önce sağcı sonra İslamcı olan kesim elbette bu gibi zafiyet ve hataların üzerinmi örtmekte ama birileri Kral Çıplak demek zorunda.

Bu olay İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve diğer Emniyet birimleri için ders olmalı ve güvenlik zaafiyet ve açıklarını revize etmeliler.

Allaha şükür ki o kamyonet bombalı terörist bir kamyonet değil sadece hırsızlık amaçlı olarak güvenliği delip geçmiş. Aksi taktirde bir sürü aile babası ve annesi olan polis memuru şehit olacak ve çocukları yetim kalacaktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bence bu olay yüzünden kendi güvenlik zaafiyetini detayları analiz ederek gözden geçirmeli.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..