Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '07

 
Kategori
Blog
 

İstanbullu blog yazarlarının dikkatine

İstanbullu blog yazarlarının dikkatine
 

Peşin, peşin söyleyeyim; haberler kötü. Sayıları binleri aşan (1161) “İstanbullu blog yazarları” için verecek bir müjdem yok. Ne yapalım, kaderlerine küssünler. Ya da ne bileyim, şeylerini biraz kıpırdatıp harekete geçsinler.

Aldığım duyumlara göre, Milliyet Blog yönetimi bu sene bir toplantı düzenlemeyi düşünmüyormuş İstanbul’da. E bence de haklılar yani. Dile kolay, bin yüz altmış bir yazar! Her birine birer bardak çay ikram edilse masrafa bakın siz. İşin içine çevre illerden gelecek yazarları da katarsanız Abdi İpekçi salonunu kiralamak gerekir. Bu da uzun ve masraflı bir iş yani.

Hem sonra, ayrımcılık gayrımcılık olur, diğer illerdeki yazarlara. Onlar da çıkıp “Bizim başımız kel mi?” diyerek sitem dolu bloglar yazıverirler sonra. Çarşımızın huzuru kaçar.

İzmirliler, Osmaniyeliler, Ankaralılar nasıl toplandıysa, İstanbullular da öyle toplansın bence. Yok mu İstanbullu yazarlar arasında bir Akdenizli, bir İlyas Bayram, bir Tuğba ve bir Talip Bölükbaşı?

Size soruyorum İstanbullu yazarlar… Yok mu?

Yoksa ben mi gelip organize edeyim bu toplantıyı… Tee Alamanyalardan?

Geçen seneye bakmayın siz. O toplantı bir defaya mahsustu. Dediğim gibi bu sene ellerini taşın altına sokacak İstanbullu yazarlar. Artık Ali Sami Yen’i mi düşünürler, şehir hatlarından feribot mu kiralarlar, yoksa Kumkapı’daki bütün meyhaneleri mi kapatırlar, bilemem.

Yani demem o ki, bu sene beleş yok! Hiiç boşuna beklemesinler.

Aslında güzel oluyor bu tür toplantılar. Bol bol yazı konusu çıkıyor katılanlara ve katılmayanlara. Rahmet gibi tıktık ve yorum yağıyor bloglara ve çarşımıza bereket geliyor. Polemik sever arkadaşlara gün doğuyor. “Örtmenim saçımı çektiler” kategorisi şenleniyor.

Ama şimdi elinizi vicdanınıza koyup da söyleyin. Benim ismime hiç rastladınız mı bu tartışmalarda? Benim işim düşünce üretmek ve yeni yeni projeler ortaya atmak. Ama gerçekleşir ama gerçekleşmez orası ayrı konu. Siz bakmayın beni çekemeyenlerin “Sen bu çarşının mikserisin Ümit Efendi” dediklerine. Kıskançlıklarından işte.

Evet, şimdi gözler İstanbullu blog yazarlarının üstünde. Bu toplantının fikir babası olarak tüm desteğimle arkalarındayım.

Hadi bakem.

 
Toplam blog
: 312
: 1658
Kayıt tarihi
: 10.02.07
 
 

Önceleri konuşurdu insanlar, "yazmak", sonraların işi... Duygu ve düşüncelerimizin yanı sıra gözl..