Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

İşte bir İzmirli'nin Sam Amca'ya açıklamaları!..

İşte bir İzmirli'nin Sam Amca'ya açıklamaları!..
 

Bir İzmirli’nin Sam Amca’ya açıklamaları!..

“ABD artık rüştünü ispat etmişen büyük güç” diye başlarsanız yazmaya

Yıl: 29 Mart 2013’de adama ne derler biliyor musun?

“Good Morning after supper!..” ”Yemekten sonra Günaydın!..”

Devam ediyorsa yazınız; “Obama öksürünce Dünya nezle oluyor” benzetmesi ‘70’li ‘80’li yıllarda kaldı;“Bush öksürünce Dünya nezle oluyor vb gibi,

“Marksistlerin bile ABD’den medet umduğu günlerdeyiz.” vb gibi tümceler de ‘70’li ‘80’li yıllarda kaldı.

21. Yüzyılda  globalleşmiş dünyamızda kaç tane ‘Marksist ülke’ kaldı?

Pardon, bugün hiç kaldı mı ki?   

Kuzey Kore, sonra Küba, Gerisini getiremiyorum.

Artık ‘Marksist/Leninist kavram’ ve ‘Komünist sistem,’ “Yankee Go Home” ”Amerikalı, evine/yuvana dön!..”  diye ‘Amerikalı askerleri’ denize döktüğümüz mitinglerde ‘70’li ‘80’li yıllarımızın üniversite günlerimizde birer ‘nostalji’ olarak kalmışlardır.

“Geçmişe mazi, geleceğe istikbal” denir.

Şimdi önümüze bakalım.

Globalleşmiş dünyamızın ‘rakipsiz’ ‘maestrosu’ ‘Uncle Sam’ ‘Sam Amca’ ve Kuzenleri: Recep Tayyip Erdoğan ve Benjamin (Bibi) Netanyahu ‘Gazze Şeytan Üçgeni’nin başaktörleridir

Gazze Şeytan Üçgeni’ni bir satranç turnuvasına benzetiyorum.

Bu satranç turnuvasında Sam Amca ‘elinde sopasıyla’ değil; Kuzen Erdoğan ve Kuzen Bibi arasındaki çıkarlar dengesi Beyaz Saray tarafından ‘senkronize’ edilen rolleri başta Kuzen Erdoğan ‘doğru zamanda, doğru yerde’ yerine getirirse başarı yolu açılır.

Nitekim bugüne kadar ikinci dönem ‘Başkanlık’ yapmakta olan ve dış politikada hemen hemen hiçbir ‘büyük başarı’da imzası bulunmayan Başkan Obama ilk ‘büyük başarısını’ Kuzen Erdoğan sayesinde kazanmıştır.

Kuzen Erdoğan tarafından‘Mavi Marmara Baskını’ konusunda İsrail Hükümeti Başbakanı’nın ‘I am Sorry’ ‘Üzgünüm/Müteessir oldum’ şeklindeki baştan savma yaklaşımının kabul edilmediği Başkan Obama ve Dışişleri Bakanı John Kerry’e bildirilmiştir.

Nitekim Sam Amca ve Kuzen Erdoğan, Kuzen Bibi’nin İsrail Genel Seçimleri öncesinde yıpranmaması, oy kaybına neden olmaması amacıyla Kuzen Bibi seçim sonrası Kuzen Erdoğan’dan ‘I apologize for Mavi Marmara’ ‘Mavi Marmara için özür dilerim’ demiştir.

Şehit Ailelerine ödenecek tazminatlar konusunda ön protokol yapılmış, çalışmalar devam etmektedir.

21. Yüzyılda küreselleşmiş dünyamızda tek Süper Güç olan ABD Başkanı Sam Amca elinde sopasıyla değil; en yakın müttefiki Türkiye’nin Başbakanı Kuzen Erdoğan’ın üç yıldan fazla ‘kararlı’ ve ‘basiretli’ tutumu ile günün koşulları doğrultusunda ‘strateji düzeltmeleri’ yapmış, haklı olduğumuz ‘ulusal hedefe’ ulaşmıştır.

Böylece ‘kazan – kazan’ politikası ile ‘karizması’ yükselen, ‘marka değeri’ artan sadece Başkan Sam Amca değil; T.C. Başbakanı Kuzen Erdoğan da olmuştur.

29.03.2013, İzmir

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..