Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '16

 
Kategori
Sosyoloji
 

İşte kuzu kuzu!

İşte kuzu kuzu!
 

Arkadaş veya dost bildiğiniz birisi size herhangi bir şeyinize sahiplenmek adına korkutmak amaçlı şakağınıza silah dayamış olsa, o insana güvenerek arkadaşlığınızı veya dostluğunuzu sürdürmek istemezsiniz herhalde değil mi?

Dokuz ay önce Rus uçağını düşürdük. Hatta posta bile koyduk.

Angajman kuralları ihlal edildiği gerekçesiyle bizzat emir verilerek uçağın düşürülmesini sağladık, ardından özür dileyerek dün Putin ile birlikte dünyaya sanat'ın yayılmasına öncülük eden 1991 yılında ziyarette bulunduğum tarihi dokusuyla muhteşem şehir St. Petersburg'da bir araya geldiler.

Tarkan'ın "Kuzu kuzu" parçası aklıma geldi..

Rusya'ya estik gürledik kuzu olduk şimdi.

Bu nasıl perhiz?

Turşu çok tuzlu!

Uçağı  "Fethullah düşürdü" oldu şimdi..

İki ülke arasında dokuz aydır devam eden karşılıklı ticari ambargoların kaldırılması için anlaşma sağlanmış ve eski dostluklar yeniden başlamış!

*

Tüm yaşananlara "Siyasetin cilveleri" deyip geçemezsiniz!

O zaman ben de derim ki;

Uçağın düşürülmesi de Cemaatin kanlı darbe girişimi de Suriye'de yaşananlar da İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının alınması da komplo teorilerinin tezahürleridir. Yani yeni dünya düzeninin yeniden şekillenmesi daha doğrusu Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) hayata geçirilmesi provalarıdır diye düşünuyorum.

St. Petersburg'da Suriye meselesi de ele alınmış. Önümüzdeki günlerde Suriye ile dıyaloglarımızın tekrardan gelişeceğini hepimiz göreceğiz.

Amerika'nın istekleri doğrultusunda beş yıldır Suriye ile devam eden husümetimiz Rusya'nın arabulucu rolüne soyunması da ilginç!

İlginç değil aslında.

Küresel sermayeyi elinde barındıran Washington ve Moskova'nın ortak çıkarları doğrultusunda gelişen durumlar olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz..

*

CIA tarafından gerçekleştirildiği düşündüğümüz 15 Temmuz kanlı darbe girişimi de BOP ile ilişkilendirilebilir, zira Washington ve Moskova'nın tek hedefi Ortadoğu coğrafyasına Serbest Piyasa Ekonomisi modelini geliştirmek ve kaynakları bölüşmektir.

Yakın gelecekte Ortadoğu İslam ülkelerinde küresel sermaye gücüne bağlı liderler belirlenerek sözümona demokratik seçimlerle başa getirilirse şaşırmayalım.

Küresel güç 15 Temmuz sonrasında ülkeyi kimlerin yöneteceğini de belirlemiş durumda olduğunu düşünuyorum.

Dünya tarihinde hiç bir ülkede görülmemiş bir kanlı darbe girişimidir 15 Temmuz'da yaşadıklarımız. Asla hafife alınamaz asla küçümsenemez!

CIA Cemaat işbirliği ile ülkenin dünyadaki prestijini derinden sarsmış ve hala da sarsmaya devam etmektedir.

*

Şu CIA'nın bitmez tükenmez oyunlarına bakar mısınız sevgili okurlarım..

BOP bağlamında kardeş ve dindaş olduğun Suriye ile hiç bir sebep yokken birden bire dostluğunu kardeşliğini bıçak keser gibi kes. Ardından Suriye'ye sözümona müdahale gerekçesiyle Rus uçaklarını Suriye semalarında uçurmaya çalış ve angajman kurallarını ihlal ederek Rus uçağını düşürmesini sağla ve Rusya ile bağlarını kopar. Daha sonra da hiç bir şey olmamışcasına tekrar dostluğunun gelişmesini sağla!

Dostunu düşmanını bileceksin kardeşim.

Taşın nereden geldiğini de öngörebileceksin!

- "Doğru söylüyorsun da dünyadaki liderler neden dostunu düşmanını göremiyor ve ülkelerinde oynanmış olan oyunlarının farkına varamıyorlar?" dediğinizi duyar gibiyim.

Çok doğru bir tespit.

Dünyadaki liderlerin ülke yönettiklerini sanıyoruz da ondan!

Ülke değil, adeta Şirket yönetiyorlar Şirket!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..