- Kategori
- Yemek - Mutfak
İşte size yeni bir tat!
Meze olarak ya da çay sofralarınızda illaki değişik bir tat olsun istiyorsanız mutlaka deneyin.
BÖRÜLCE SALATASI
MALZEMELER:
3 su bardağı börülce
1 adet kuru soğan
1 baş sarımsak (normal büyüklükte 7–8 diş)
Yarım su bardağı üzüm sirkesi
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz, yarım demet maydanoz
YAPILIŞI:
Börülceyi iyice yıkadıktan sonra derin bir kaba koyun ve üstüne su ilave ederek bir gece bekledin. Daha sonra hafif sulu kalacak şekilde haşlayın. Bir adet kuru soğanı piyazlık doğrayıp tuzla ovun ve yıkayıp suyunu sıkın. Bir su bardağının yarısına kadar üzüm sirkesi koyun üstünü zeytinyağı ile tamamlayın. Bir baş sarımsağı ayıklayın ve tuzla dövün, yağlı ve sirkeli karışıma ilave edip iyice karıştırın. Haşlanmış olan börülcelere ilk önce soğanı daha sonra sirke, zeytinyağı ve sarımsak karışımını ilave edin. Tuzunu ayarlayıp iyice karıştırın. Servis tabağına koyun. Yarım demet maydanozu ince ince kıyın üstüne serpin.
Blognot: Balkabağının tam mevsimi. Daha önce yazdığım balkabaklı rulo pasta tarifini denemek isteyenler için... http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=25801
Resim: www.nepisirsem.com