Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sürpriz kahvaltı

Kahvaltı her zaman önemlidir de ama, sanki pazar sabahları bir başka önem kazanır. Pazar kahvaltılarında arayış daha fazlalaşır, detaylar daha gözönüne alınır. Bu, sadece bizim ailemiz için geçerli değil, biliyorum. Size, pazar sabahları için çok şık bir tarif vereceğim, umarım beğenirsiniz.

Malzeme listesini kişi sayısına göre ayarlamanız gerekeceği için, sadece şunu önermek istiyorum; Bu tarifteki malzemelerin hepsi eşit oranda olmalı. Hiçbiri diğerine baskın olmamalı. Tabii kişisel zevklere bir şey diyemem.

Malzemeler; sucuk, domates, sivri biber, kekik ve paket yapmak için alüminyum folyo.

Yapılışı: Sucuğu bir kabın içine, yarım dairelik halkalar şeklinde doğrayın. Domatesleri 1 er cm lik küpler halinde, biberleri de 1 er cm lik halkalar şeklinde doğrayın ve kaba koyun. Üzerlerine bir çorba kaşığı kekik döküp güzelce karıştırın. Alüminyum folyoyu kare şeklinde kesin. Yaklaşık 30 x 30 luk bir kare olacaktır. Hazırladığınız malzemeyi birer kişilik porsiyonlar halinde ayarlayıp folyonun üzerine yerleştirin. Sonra folyoyu bohça kapatır gibi kapatın, ama tabanının düz kalmasına dikkat edin. İsterseniz kağıt kebabı gibi paket halinde de yapabilirsiniz.

Teflon tavayı ısıtın ( hiç yağ koymadan ) ve hazırladığınız folyoları tavaya koyun, ocağın altını kısarak 10 dakika pişmesini sağlayın.

Tabaklara, folyoyla birlikte servis edin. Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 261
: 2212
Kayıt tarihi
: 23.07.07
 
 

1954 Antalya doğumlu ve Antalyalı'yım. Ülkemin ve özellikle bu şehrin sevdalısıyım. Sanatın pek çok ..