Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '07

 
Kategori
Haber
 

İşte Türklüğü aşağılayanlar!

İşte Türklüğü aşağılayanlar!
 

Türkiye’nin ırkçıları hiçbir engel ve kısıtlama olmadan ağızlarını açmışlar; konuşuyorlarda konuşuyorlar. Ağızlarından dökülen laflar Türkiye gerçeklerini bilen biri için bile şok edici cinsten: Öyle ki; insan kendisini rahatlıkla Mussolini devri İtalya’sında ya da Hitler’in Almanya’sında sanabilir.

Türkiye’nin ırkçılıklarıyla övünç duyan ırkçılarının ağızlarından öyle sözler dökülüyor ki; yaptığı kafatası ölçümleriyle tanınan Türkçü Nihal Atsız’ın söylemleri bile bunların söylediklerinin şeylerin yanında hümanist kalıyor. Ne demiş bu ırkçılar diye soracak olursanız ben de size ne dememişler ki şeklinde bir giriş yapıp devamını getirebilirim. Ama öncelikle ağız alışkanlığıyla kullandığım şu “ırkçı” sözünü “soycu” kelimesiyle değiştirmem gerekiyor. Çünkü yazımda bahsettiğim vatandaşlarımız, ırk kelimesi Arapça bir kelime olduğu için kendilerine ırkçı denilmesinden hoşlanmıyorlar ve Türkçe bir kelime olması münasebetiyle “soycu” tanımını tercih ediyorlarmış. E bizde bu değerli(!) arkadaşlarımızın arzusunu yerine getirmek maksadıyla onları soycu olarak tanımlayalım yazımızın geri kalanında...

Efendim malumunuz bu aralar Türkçü ve soycu vatandaşlarımızın kurdukları derneklerden ve söylemlerinden daha çok söz edilir oldu. Gazeteler, dergiler hatta internet siteleri onların sözleriyle, yeminleriyle ve çarşaf çarşaf görüntüleriyle doldu. Türk ırkını yüceltip diğer ırkları karalayan ve açıkça aşağılayan bu derneklerin içinde isimleri en çok duyulanları: İzmir’deki Türkçü Toplumcu Budun Derneği, İstanbul’daki Elbirliği Derneği ve Ankara’da yayın yapan İlteriş dergisi. Bu üç oluşumunda da ortak olan noktalar: Kendilerini Şamanist ve laik olarak tanımlamaları, Atatürk’e başbuğ demeleri, Türk ırkının diğer ırklardan üstünlüğüne daha doğru bir ifadeyle “üstün ırk” olduğuna inanmaları, Türkiye’deki diğer ırkları açıkça aşağı ırk olarak gördüklerinini belirtmeleri, Türklerin diğer ırklarla karışmalarına karşı çıkmaları ve Türk ırkından olmayanları kendilerini Türk hissetseler bile Türk kabul etmemeleri olarak sıralanabilir.

Aslında bu derneklerin saygıdeğer(!) üyelerinin ağızlarından dökülen inciler bunlarla da sınırlı değil ve çok daha şok edicileri ifadelerde var: Mesela İlteriş dergisinin editörü Gökhan U, Türkiye’de Türk ırkına mensup olmayan kişilerin Üniversitelere kabul edilmemesi ve memur olmaması gerektiğini söylemiş. Çünkü üniversiteler sadece üstün ırka açıkmış ve diğerleri buralara kabul edilirse iyi bir yerlere gelmeleri mümkün olurmuş. Ona göre, Türkler başka etnik gruplara mensup olanlarla birarada yaşayabilirler ama diğer ırkların Türklerin üstünlüğünü kabul etmesi şartıyla.

Karma evliliklerden doğan kişileri ise “etnik özürlü” olarak tanımlayan bu aziz Türk evlatları, bu şekilde bozulan soyu düzeltmek için en az beş kuşak boyunca saf Türklerle evlilik yapmak gerektiğini beyan ediyorlar. Özellikle Kürt kökenlilere yönelik ağır sözler sarfeden bu şahıslar, Türkiye’de suç işleyen insanların Kürt ırkına mensup olduğunu, Türklerin böyle birşey yapmayacağını ve Kürt nüfus artışının mutlaka durdurulması gerektiğini söylüyorlar.

Bilmiyorum sizin de gözleriniz bunları okurken kocaman açıldımı? Benimkiler araba farı gibi olmuştu da o açıdan soruyorum. Hitler’in zihniyetine sahip olan bu kişi ve kurumların cüretine şaşırmamak mümkün değil. Adamlar ırkçı pardon soycu olduklarını ve bununla gurur duyduklarını ayan beyan söylüyorlar ve kimseden korkuları yok. Şimdi benim aklıma ister istemez şöyle bir soru geliyor: Hrant Dink’i işlemediği gayet açık olan “Türklüğe hakaret” suçlamasıyla mahkum edenler, roman kahramanlarını 301. maddeden yargılayanlar, yazarlar fikirleri yüzünden tehdit edilirken kıllarını kımıldatmayanlar; tüm Türkiye’nin gözü önünde suç işleyen ve açıkça ırkçılık ve ayrımcılık yapan bu şahıslar hakkında ne tür bir işlem başlatacaklar? Hukuki ve insani açıdan suç olan “ayrımcılık yaparak halkı kin ve düşmanlığa sevketme” suçunu işleyen bu kişiler hiç çekinmeden eteklerindeki taşları dökmeye devam edebilecekler mi? Zira bu gidişle Hitler’in Yahudilere yaptığı gibi “Türk olmayanları sabun yapalım bari bir işe yarasınlar” şeklinde bir beyanda bulunmaları işten bile değil gibi geliyor bana.

Şu meşhur 301. madde var ya ben o maddeye dayanarak bu kişileri ihbar ediyorum: Asıl Türklüğü aşağılayanlar onlardır. Eğer ille de Türklüğü aşağılayan birilerini bulmak istiyorsanız buyurun karşınızda duruyorlar.

Yazının kaynağı olan haber: http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=213289

 
Toplam blog
: 130
: 5076
Kayıt tarihi
: 08.08.06
 
 

Ege Üniversitesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi bölümü mezunuyum. Şu anda Marmara Üniversitesi ..