Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '10

 
Kategori
Voleybol
 

İstemek bazen tek başına yeterli olmuyor.

İstemek bazen tek başına yeterli olmuyor.
 

O kupayı alacağız.


Fenerbahçe Acıbadem Dörtlü Final'e (Final Four) kaldığında herkes gibi ben de şampiyonluğu çok istemiştim.Bir voleybolcu olarak Indesit Şimpiyonlar Ligi'ni bir Türk takımının alması ayrı bir guru kaynağı olacaktı,olmadı.Bazen istemek tek başına yeterli olmuyor.Aynı zamanda hazırlıklı ve tecrübeli olmak vardı.Bir de şans.

Volley Bergamo 2-0 öne geçtiğinde kupayı aline almıştı zaten.Ancak Sarı Melekler durumu 2-2 'ye getirerek adeta kupayı çekip kendi eline aldı.Ama başta da dedik ya istemek yetmiyor.Gamova smaç yerine plaseyi tercih ediince,Seda üstüste yumuşak hücum kullanınca,Osmokroviç'in beton delecek smaçlarını rakip defans çıkarınca usul usul elimizdeki kupayı da verdik.

Buraya kadar yenilmezlik nişanı ile gelmek ve 3 kez bu kupayı alan bir takıma çok az nüanslarla yenilmek,Avrupa 2.olmak üzücü değil gibi duruyor ama insan üzülüyor.

Maçta Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık orada olması gerekirken yoktu.İstanbul'dan üç özel uçak dolusu misafir taşıyan Fenerbahçe yönetimi ile Voleybol Federasyonu ile de arasında birşeyler var galiba.TFF Başkanı Mahmut Özgener maça geldi ama Aziz Yıldırım'la arasında görünmez duvar örülmüş sanki.İşte bizim sporumuzu bu ikilemler,sen-ben kavgası ileriye taşıyamıyor.

Dörtlü finale iki İtalyan takımı katılırken 4.olan Asystel Novara'nı kendi liginde 8.olduğuna ayrı bir paragraf açalım.Bizim ligimizi 3 takım(FB Acıbadem,Eczacıbaşı Zentiva ve Vakıfbank Güneş Sigorta)sırtlamışken İtalyan ligi 8.'si dörtlü final oynuyor.Federasyon Başkanı finallere ilgisiz.TVF'nin internet sitesinde Avrupa ikinciliği basit bir haber olarak verilmiş.

Şimdi size sorarım;bu şartlarda kulüpler kendi özkaynakları ve sponsörleri ile ne kadar başarılı olabilirler?Neden bizim ligimizin 4,5,6 hatta 7 ve 8.'si buralara gelemiyor?(Eczacıbaşı'nın 3.'lüğü ve Vakıfbank'ın 4.'lüğünü saymıyorum).

Volley Bergamo'nun forması forma değil reklam tabelası adeta,farkettiniz mi?Fenerbahçe ise sadece Acıbadem ismini alarak işi çözmüş görünüyor.

Kendi ligimizi güçlendirmezsek,her yıl bu kupalardaki zorlu maçları oynamaya alışamazsak daha çoook üzülürüz.Klasik İtalyan voleybolunu hepimiz gördük.Hızlı hücum ve kaya gibi savunma.Bizim takımlarımızın bu düzeye gelmesi için herkes arkasına bir Acıbadem,Zentiva ya da Güneş Sigorta bulamaz.Bulamazsa da aynı Viyana seferi gibi gider gider ,elimiz boş döneriz.

Bize bu final heyecanını yaşatan Sarı Meleklere, Jan De Brant yönetimindeki teknik heyete,FB Yönetimi ve Acıbadem grubuna sonsuz teşekkürler.Sağolun ,varolun.

Mutlaka o kupa bizim olacak,inanıyoruz.

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..