- Kategori
- Siyaset
İstifa diye bir kurum var Genelkurmay Başkanım
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik düzenlemesini içeren yasa tasarısıyla ilgili Genelkurmay’dan görüş alınıp alınmadığına yönelik sorulara, "Genelkurmay’ın doğrudan görüşünü mü istiyorsunuz. Genelkurmay ’evet’ dese ne olacak ’hayır’ dese ne olacak. Son söz milletvekiline ait değil midir, son söz TBMM’ye ait değil midir?" yanıtını verdi
Ama biz gazetelerde nedense Genelkurmayında görüşlerinin alındığını, hatta yaş konusunda farklı düşünüldüğünü okumuştuk. Acaba bizler yine her zaman olduğu gibi kandrılmış mıydık?
Kendimi asla Egemen Bağış ile aynı kefeye koymak istemem ama söyleyeceğim bir söz her yerde kullanılmaz.
Milli Savunma Bakanı bu sözleri ile Genelkurmayı " ADAM YERİNE KOYMAMIŞTIR."
Bunun başka bir açıklaması asla yoktur.
Evet son söz MİLLETİN VEKİLLERİNE aittir. Burası sonuna kadar doğrudur.
Doğru olmayan, "Ben herşeyi bilirim, çünkü ben milletvekiliyim" diye insanın zihninde yer eden düşüncedir. Bu düşünce de herkesin bildiği gibi % 90 oranında yanlış çıkmıştır.
Işık Koşaner ve diğer generaller istifa ederek en azından istifa kurumunun hala var olduğunu göstermişlerdi.
Acaba bu kadar aşağılamaya rağmen Necdet Özel ve generalleri hala Genelkurmay Başkanı olarak o koltukta oturmayı düşünüyor mu ?
NOT : Necdet Özel, tüm komutanların istifa ettiğinde Işık Koşaner tarafından istifa ettirilmeyen generaldir.
UĞUR BOZDOĞAN 30-11-2011