Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '06

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İstifa etmek psikolojik bir savaş...

İstifa etmek psikolojik bir savaş...
 

Başkalarına göre iyi bir iş yerinde çalışıyor olabilirsiniz. Hatta bu iş yeri fazlasıyla meşhur bile olabilir. Etiketi iyidir. Kurumsallığı ile nam yapmıştır. Geleceğin yöneticilerinin yetiştiği adrestir. Tabii bunlar dış kapıdan görülen kısmıdır.

Peki mutlu olmak için yeterli bir sebeb midir?

Ay sonunda maaş bordronuzu elinize aldığınızda kurumsallığın çok önemi var mıdır? Yada meşhur bir firma olması mutlu olmanız için geçerli bir sebeb midir? Hangisidir?

Akla gelen ilk soru; mutlu olabilmek için nasıl bir işte çalışılmalıdır? Yada nasıl bir firma elemanı mutlu eder? Seçici olan kim olmalıdır, firma mı, eleman mı?

Günümüz koşullarında hayallerimizdeki işte çalışmak neredeyse ütopya. Şartlar bizi öyle bir konuma getirdi ki; “ekmeğimi nereden kazanırsam orası iş yerim” der olduk.

Kariyer planları, ikinci sıraya ertelenir, hedefler küçültülür sadece geçim hedeflenir. Çalışan herkesin tek derdidir faturlar. Artık neredeyse hepimiz faturalar ve kredi kartları için çalışır olduk. Tabii birde krediler. Her ay biriken faturalar, kredi kartları bir süre sonra yaşama nedenimiz olur. Tabii akabinde mutsuzluk. Mutsuzluğun nedenleri bellidir, iyi bir firmada yetmeyen maaş ve ay sonu ödemeleri...

Peki ya kariyer, istediğim iş? Uzun soluklu başvurular neticesinde; istediğiniz işi tam anlamıyla bulamasınızda ona yakın bir iş bulursunuz ama bir sorununuz vardır. İstifa etmek!

Tam bu noktada istafa edip gitmek tam bir psikolojik savaşa dönüşür. Bütün hayatınızı gözden geçirirsiniz. Yaptığınız işin eksilerini, artılarını düşünürsünüz. Ve maaşınız aklınıza gelir. Ama anında ikinci plana düşer neden mi; kaygılarınız başlar çünkü. Nedir bu kaygılar; “ ya yeni gittiniz iş yeri burası kadar rahat değilse? Yeni bir ortam, yeni iş arkadaşları, sosyal haklarınız, işinizi yoğunluğu, hepsini önünüzde dizilir. Bir süre bunlarla savaşırsınız sonunda iki seçeneğiniz vardır; ya yeni bir başlangıç yaparsınız sıfırdan yada kalıp devam edersiniz.

Risk almaktan korkmayanlar, başarılı olanlardır ve risk beraberinde başarıyı getirir.

Her ne olursa olsun risk almaktan korkmayın...

 
Toplam blog
: 139
: 3267
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Ya herşeyim ya hiçim.... Birbirinden güzel fotoğraflarıyla yazılarımı destekleyen canım arkadaşı..