Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '14

 
Kategori
İthalat / İhracat
 

İthalat ve İhracatda Palet kullanımı

İthalat ve İhracatda Palet kullanımı
 

Günümüzde lojistik ve lojistik maliyetler, firmalar için gün geçtikçe daha önemli olmaya başlamıştır. Lojistik maliyetler içerisinde taşımacılık ve depolama maliyetleri, önde gelen maliyet kalemlerini oluşturmaktadır. Bu nedenle, taşımacılık ve depolama faaliyetlerinin zamanında, en etkin ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesi büyük önem taşımaktadır.

İçinde malzemelerin sevk edildiği paletler, modern lojistik yönetiminin malzeme sevkıyatındaki vazgeçilmez gereçlerdendir. Özellikle, geniş çapta lojistik ağı bulunan firmalar paletli taşımacılığa büyük yatırımlar yapmaktadır. Örneğin, parça çeşidinin ve miktarının çok olduğu otomotiv sanayinde paletli taşımacılık tercih edilmektedir.

Paletli taşımacılık, çok sık kullanılan karayolu taşımacılığını da kolaylaştıran ve cazip hale getiren bir nakliyat şeklidir. Palet adı verilen taşıma hücresi çelikten, ahşaptan ve plastikten olabilmektedir. Bu çalışmada ahşap palet sektörü incelenecektir.

Paletler, paketlerin istiflemesinde kullanılan ekipmanlar olarak tanımlanmaktadır. Malların depolanmasını, taşınmasını ve nakliyesini kolaylaştıran paletlerin, malzeme taşımacılık ekipmanları sektöründeki önemi giderek artmaktadır. Çevre dostu olması bakımından ahşap paletler, özellikle gelişmiş ülke sanayilerinde ayrı bir öneme sahiptir.

Endüstriyel toplumun artan ihtiyaçları, ürünlerin etkin bir şekilde taşınması, istiflenmesi ve muhafazasına yönelik gereksinimi de arttırmaktadır. Taşıma ve istifleme faaliyetleri, globalleşen dünyada firmalar arası rekabette anahtar öneme sahip faktörler arasında yer almaktadır. Türkiye’de ve tüm dünyada yatırım maliyetlerinin düşürülmesi ve depolama gibi konular, şirketler açısından son derece önemlidir. Malların taşınması ve istiflenmesinde kullanılan sistem ve ekipmanlara olan talep de bu paralelde gün geçtikçe artmaktadır.

Dört-taraflı girişi olan blok paletlerin imalatında, birim yükün taşınmasına dayanak oluşturan tahta bloklardan yararlanılmaktadır. Genellikle, alt kademe levhaları desteklemek üzere 4 ila 12 blok kullanılmaktadır. Bloklar ve kademe levhaları arasında ince kirişler vardır. Blok paletler, alt kademe levhaları olmaksızın da imal edilebilmektedir. Blok paletin uzunluğu, kiriş levhasının uzunluğu; genişliği ise kademe levhalarının uzunluğu ile belirlenmektedir. Gerek kirişli gerekse blok paletler, müşterilerin istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda, çok değişik biçim ve boyutlarda tasarlanabilmektedir. http://emirpalet.net 

Width : Genişlik Length : Uzunluk

Stringer : Kiriş Stringer Board : Kiriş levhası

Overall Height : Bütün yükseklik Opening Height : Açma yüksekliği

Lead Board : Ön levha Top Deck Board : Alt kademe levhası

Notch : Çentik (açmak) Bottom Deck Board : Üst kademe levhası

Four-Way Entry : Dört taraflı giriş Chamfer : Yiv, oluk

Deck Spacing : Kademeler arası mesafe

Hand Jack Openings: El krikosu  

 
Kayıt tarihi
: 27.08.11
 
 

Anadolu Üni. Yüksek Okul Mezunu http://www.atahun.com  http://kameralisutesisatcisi.com  ..