Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İyi hissetmenin ilk yolu çakralar

İyi hissetmenin ilk yolu çakralar
 

Vücudumuzda yedi önemli enerji merkezi vardır. Çakralar bizim enerji merkezlerimizdir. Bu enerji blogları doğru çalışmadığında çakralarda sıkıntılar meydana gelir. Bu da insanın kendini kötü hissetmesine , vücut ve çevre dengesinin bozulmasına neden olur. Ayrıca enerji akımınızdaki aksaklıklar sağlığımızı ve ruhsal dengemizi bozar. Eminim şuan, hangi çakralar hangi noktaları temsil eder ve biz bu enerji alanlarımızı nasıl geliştirebiliriz soruları  aklınızı kurcalamaya başladı. Hemen paylaşmaya başlıyorum.

1. Çakra: Kök enerji merkezi

Cinsel organ ile anüs arasındadır. Bir ile sekiz yaş arasında gelişir ve fiziksel dünyayı ve ona duyduğumuz ihtiyacı simgeler. Daha açık söylemek gerekirse hayata, geleceğe bağlılık ve gücümüzün merkezidir.Rengi kırmızıdır. Bu çakramızın doğru çalışmaması ağrılara, aşırı kilo alıp vermeye, kansızlığa ve kemik erimelerine yol açar. Dengelenmesi için protein alımına özen gösterilmesi gerekir ve zihnimizde kırmızı rengini neyle bütünleştirebiliyorsanız onu hayal ederek içinize çektiğinizi düşünebilirsiniz.

2. Çakra: Hara enerji merkezi

Kuyruk sokumu ve göbeğin altındaki bölgede bulunur. Sekiz ve on dört yaş arasında gelişir. Duygularımızı ve cinselliği bu çakra kontrol eder. Daha açık olarak bu merkez; cinsel yaşamın tatmin edilmesi, iletişim kurmak ve bu ilişkilerden zevk alma gibi anlayışların bütünleştiği yerdir. Bu çakranın yetersiz çalışması durumunda cinsellikte saplantılı davranışlar veya cinselliğe ilgisizlik görülür. Bu çakranın dengelenmesinde sıvı alımı önemlidir. Hara çakrasının rengi turuncu olduğundan zihninizde turuncu olan nesneleri hayal ederek bu enerji merkezinizi düzenleyebilirsiniz.

3. Çakra: Karın enerji merkezi

Sırtın altında, göbeğin hizasında yer alır.Vücuttaki şeker ve insülin dengelenmesini sağlar. Ayrıca insanlarla olan ilişkilerin kontrolünü sağlar. Asıl olan bu merkez insanlar arası ilişkilerin  özellikle anne çocuk ilişkilerinin kurulabildiği duygusal bir merkezdir. Çakranın dengesizliği reddedilme korkusu, güvensizlik, aşırı eleştirel tutum, kendini yalnız hissetme gibi durumlar meydana getirir. Sarı bu enerji merkezinin rengidir. Zihninizde özellikle altın rengini  size verebilecek nesneleri hayal edin böylece dengelenmesine yardımcı olabilirsiniz.

4. Çakra: Kalp enerji merkezi

Sırtın yukarısında, göğüs boşluğunda, kalbin yanında olan bu merkez sevginin merkezidir. Aynı zamanda bağışıklık sistemimizi de güçlendirir. Maddesel olanla ruhani olan arasında bağı kurar. Düzenli çalışmadığı durumda nefes bozuklukları, yüksek tansiyon ve bunun yanında  bağımlılık, endişe, alınganlık, melankoli, yalnızlık korkusu ve aldatılma korkusu yaşanabilir. Yeşil bu enerji merkezinin rengidir. Bol yeşillik olan yerlerde doğa yürüyüşleri, zihinde yeşil rengini canlandırma ile ve odanızda, giyiminizde bu rengi kullanarak şifalanabilirsiniz.

5. Çakra: Boğaz enerji merkezi

Boyunla boğaz arasındaki çukurda boyun omurunun hizasında yer alır. Bu merkez algılama ve ifade etmenin bireyin ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterdiği bir merkezdir. Bu enerji merkezindeki bozukluk fikir, duygu ve düşünceleri ifade edememe, utanma, sessiz ve toplumda güvensiz hissedilme, konuşurken kekeleme gibi sorunları getirir. Bu enerji merkezinin rengi mavidir. Deniz gezintileri, zihinde mavi rengi canlandırma hissetme gibi aktivitelerle şifalanabilirsiniz.

6. Çakra: Üçüncü göz enerji merkezi

İki göz arasında, burun köprüsü üstünde, alnın ortasındadır. Bu merkez bir önsezinin oluştuğu, bilgilerin algılanılmasına çalışıldığı idrak etme merkezidir. Bu enerji merkezi iyi çalıştığında kişinin iradesi tamdır. İyi çalışmadığı durumda kabuslar, öğrenme zorlukları, başarısızlık korkusu, migren, görme bozuklukları,sinirsel rahatsızlıklar meydana gelir. Enerji merkezinin rengi mordur. Zihinde mor rengi canladırarak ve yaşam alanımızda tercih ettiğimiz bir renk yaparak  merkezi dengeleyebiliriz.

7. Çakra: Taç enerji merkezi

Başımızın tepesinde en orta noktada yer alır. İhtiyacımız olan hayat gücünün geldiğine inanılan bağlantı noktasıdır. Yuva ve evi, ruhsallığı ve her şeyle birlikte olma duygusunu simgeler. Merkez uyumsuz çalışırsa ölüm korkusu, psikolojik bozukluklar, panik, tükenmişlik duygusu,depresyon görülür. Beyaz ve koyu mor bu merkezin rengidir. Zihinde renkleri canlandırma ve maneviyat güçlendirmesiyle denge sağlanacaktır.

  

 
Toplam blog
: 18
: 993
Kayıt tarihi
: 10.05.14
 
 

sosyolog  & psikoloji master ..