Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '13

 
Kategori
Güncel
 

İyi ki emniyette(!)yiz

İyi ki emniyette(!)yiz
 

Siyasi görüşleri bir yana bırakırsanız bu halkın güvendiği en büyük güvenlik kurumu askerdir. Polis gördüğünde kötü bir işe bulaştığını ya da üzerine bir olay kalacağını düşünür memleket insanı. Polisi sever, korur, destekler lakin korkar. Çünkü polis otoritesini görevinden, hukuktan çok yıllara dayanan tecrübesinden alıyor olduğu görüşündendir.

Polisiye dizilere bakarsanız aslında o saçma dizilerin bozuk saat misali bir doğruyu gösterdiğini anlarsınız. Sorguya giren polis karşısındakinin haklılığını ya da haksızlığını zanlıyı korkuttuğunda bir şeyleri itiraf edip etmediğiyle orantılandırır.

Polislerimiz özellikle bu son olaylardan sonra tamamen zincirlerini kırmıştır. Keyfi gözaltılar, yaşlı veya kadın veya çocuk demeden coplamalar, sanki depoya fazla geldiği için bitirmeye çalışır gibi gaz bombası atmalar ve bunun gibi niceleri var. Ve ne hikmetse bu tür taşıdığı üniformaya yakışan hareketleri yapan polislerimiz daha yeni mezun olmuş, genç polislerimiz. Uzun uzadıya anlatıp da “Şafak Operasyonu” kurbanı olmamakta fayda var. Ancak unutmayın ki bizler de emir kuluyuz. Emri hiçbir dış mihraktan, siyasal partiden, marjinal gruptan almıyoruz. Emri merak edenler Atatürk’ün “Gençliğe Hitabe” eserine bakabilir. Siz yaraladıkça biz birbirimizi sarıp yine yerimizi alacağız hem de tam karşınızda.

 
Toplam blog
: 54
: 372
Kayıt tarihi
: 15.11.10
 
 

04.09.1991 Ankara doğumluyum, Ankara'da yaşıyorum. Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimle..