Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '13

 
Kategori
Üniversiteler
 

Haremlik selamlık KYK yurdumuz

Haremlik selamlık KYK yurdumuz
 

Tarihi zenginlikleriyle göz dolduran, bozkırın tam ortasında kalan, birçok şehirle bağlantıyı sağlayan, çiçeği burnunda bir üniversitesi olan şehrimizdir Aksaray. Aksaray Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’nun öğrenci yurdu bulunmaktadır. Bu öğrenci yurdu iki yurt binasından ve bir sosyal tesisin ortak kullanıldığı öğrencilerin yani bizlerin adeta Aksaray’daki evimizdir. Bu yurt binalarının birinde bayan öğrenci arkadaşlarımız birinde biz bay öğrenciler kalmaktayız. Hükümetin kısa bir süre önce yapacağı dedikodusu olan haremlik selamlık uygulaması birçok ilimiz ile birlikte bize de merhaba dedi. Hiç lafı dolandırmaya gerek yoktur. İki senedir orada kız-erkek birlikte aynı yurt alanında farklı binalarda kalmamıza rağmen, hiçbir cinsiyetler arasında huzursuzluk yaşanmamasına rağmen erkek öğrencilerin yurdu çok daha kötü şartları olan bir yurt ile değiştirilmiştir. Bizi o kadar düşünüyorlar ki tatilde tadımız kaçmasın diye haber vermek zahmetine bile girmemişler. Şans eseri öğrendiğimiz bu bilgi sene içerisinde dedikodu olarak yayılmış durumdaydı. Ancak yetkili kişilerden hep geçiştirici cevaplar aldık. Meğer öğrencilerin tepkisinden o kadar çekiniyorlarmış ki ancak biz gidince alabilmişler bu kararı. Sırf cinsiyetimiz farklı olduğu için ikinci sınıf insan muamelesi görmekteyiz. Aynı sosyal tesiste yemek yiyoruz, aynı sosyal tesis kantininde oturuyoruz da ne oluyor?

Ramazan ayında alınan bu kararla mağdur ettiğiniz ve resmen potansiyel sapık muamelesi yaptığınız bu öğrencilerin hakkını yemiş olmadınız mı? Yaz aylarında yurt ücretleri üç aylık alındığı için belki de bu haberi daha önce alsa eve çıkmayı düşünebilecek insanları zarara uğratmakla tuttuğunuz oruç kabul oldu mu? Bu sorulara cevap alamıyoruz ve bu gidişle de alamayacağız.

Üstelik her şey çok önceden planlanmış ki yurt tipi kız olarak gözükmektedir. Ancak biz onların düşündüğü gibi iki kelime laf edip susmak niyetinde değiliz. Kız öğrenci arkadaşlarımız ile el ele, kol kola, omuz omuza direneceğiz. Ey sırf erkek olduğumuz için bizi yurdumuzdan eden zihniyet umarım sende bizim gibi yıkılırsın.

 
Toplam blog
: 54
: 372
Kayıt tarihi
: 15.11.10
 
 

04.09.1991 Ankara doğumluyum, Ankara'da yaşıyorum. Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimle..