Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İyi niyet ve aptallık

İyi niyet ve aptallık
 

İnternetten alınmıştır


İnsanı hayvandan farklılaştıran en belirgin özelliği zekasını kullanması hatta ilerletebilmesidir.

Ancak sadece zeka değil aynı zamanda işin içine psikoloji, mantık ve EGO girmektedir.  

Çok zeki biri saf veya çok zeki biri mantıksız olunca aptal olabiliyor.  

Zeka, psikoloji ve mantık bağımsız faktörlerken, kişilik gücünün bunların bileşimi olduğunu ve bireyin yaşamdaki duruşunu poizsyonunu belirlediğini gözlüyorum. 

Örneğin APTALLIK ve İYİ NİYET arasındaki ince ayırım; aptallığın bilmeyerek ama iyiniyetin de bilerek yapılmasıdır. İkisi de kullanılmaya açıktır ve çoğunlukla ikisinin de sonucu yaklaşık hüsrandır.    

Hatta bazen bir aptalın bilmeyerek yaptığı, kendisine fırsat veya nema olarak dönebilirken, bir iyi niyetlinin bilerek yaptığı ona hüsran olarak dönebilmektedir.

En olumlu bileşimin için; Bilişsel zeka (IQ) nın, Sosyal zeka (EQ ) nın ve Kişilik gücü (EGO) nun yeterli olduğunu ve genellikle IQ su yüksek olanların EQ sunun yüksek olmadığını izliyorum. 

Düşünün çok zeki ama saf biri veya çok uyanık ama salak biri ne yapabilir. EGO su yüksek cahillerin de bakar görmez, okur anlamaz olmalarından ötürü cesaretlerinin yüksek olduğunu gözlüyorum.

Düşünün çok zeki ama saf biri veya çok uyanık ama salak biri ne yapabilir ancak cesur bir cahil başarıyı tesadüfen yakalabilir  

Örneğin; Benim yaptığım testlerle IQ um toplum ortalamasının üstünde ve EQ mun vasat olduğunu EGO mun baskın olmadığını biliyorum. Bunları bilmemin niye hangi şartlarda olduğumu öğretmesiyle kendimle barışık olmamı yani rahatlamamı sağlıyor.      

VE Egosu baskın, EQ su iyi ama IQ su düşüklerinde lider olabildiği de bir gerçektir. 

www.kadrikanpak.com

 

   

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..