Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '08

 
Kategori
Üniversiteler
 

İzmir'e altıncı üniversite geliyor

İzmir'e altıncı üniversite geliyor
 

İzmir, 3 devlet ve 2 vakıf üniversitesiyle yaklaşık 100 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Köklü devlet üniversiteleri arasında üst sıralarda yer alan Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri ile İzmir’de yaşayanların çoğunun adını bile bilmediği İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ‘nün yanı sıra son yıllarda isimlerinden çokça bahsedilen İzmir Ekonomi ve Yaşar Üniversiteleri İzmir’in önemli öğrenci çekim merkezleri konumundalar.

Diğer büyükşehirlerle karşılaştırıldığında ise İzmir’de bulunan üniversite sayısının aslında fazla olmadığı açıkça görülüyor. Devletin günümüzde İzmir’e üniversite kurmasının zor olduğu da gözler önündeyken yeni üniversiteler için tek seçenek vakıflara kalıyor.

İzmir’deki bu potansiyeli fark edip YÖK’le görüşmelerini tamamlayan Doğanata Grubu İzmir Üniversitesi’nin 2008–2009 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçeceğini duyurdu.

İzmir Üniversitesi’nin de faaliyete geçmesiyle beraber İzmir’deki üniversitelerin sayısı 3 adet devlet, 3 adet de vakıf olmak üzere altıya yükselecek.

İzmir Üniversitesi ilk yılında 840 öğrenciyi kabul edecek. Güzelyalı’daki Özel Fatih Dershaneleri’nin binasının boşaltılıp bir dizi onarımdan sonra üniversitenin ilk yılında hizmet vereceği açıklandı. Önümüzdeki yıllarda ise Seferihisar ya da Sasalı’da üniversite kampüsü kurulması yönünde karar alındı. İlk etapta Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu olarak 4 bölümde eğitim vereceği açıklanan üniversite; Hukuk Fakültesi ve Hemşirelik Meslek Yüksek Okulu’nun açılabilmesi için YÖK’le görüşmelerini sürdürüyor. Toplam 36 doçent ve profesör ile yola başlayacak İzmir Üniversitesi öğrenci sayısının artması ile birlikte akademik kadroyu da arttıracak.

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..