Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '08

 
Kategori
Blog
 

İzmir Milliyet blog yazarları sohbet toplantısı (2)

İzmir Milliyet blog yazarları sohbet toplantısı (2)
 

İşte bu bahçeli kahvede toplanıp sohbet edeceğiz dostlarla.


* "Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır." Bu sözü kim söylediyse ya saymasını bilmiyor ya da hiç dayak yememiş! Abi, biri bana bir fincan kahve ikram edecek de, ben de 40 yıl boyunca o kahvenin hatırına "Eyvallah!" diyeceğim. Zıkkımlanmayıveririm o kahveyi ya da parasını kendim öderim.

* Bizde serbest arkadaşlar, kahveler müesseseden. Müessese kim? Geçen sefer Adem ÇALIŞKAN'dı. Bu gönlü de, kendi de zengin arkadaşımız sabah kahvaltısı da ısmarladı, 8 kişimize balık lokantasında akşam yemeği de. Karşılığında da ne kırk yıl hatırının sayılmasını istiyor, ne de başka bir şey. Bir "Teşekkür" yetiyor. Bu sefer de Adem ÇALIŞKAN ve firması ÇALIŞKAN KARGO. İzmir MAVİLİM ve ben de ufak tefek katkılarda bulunuyoruz artık. Hepsi bu.

* Birinci toplantıya katılan arkadaşlarımızı tam kadro bekliyoruz bir kere. Geçen toplantıda çekilen bazı resimleri ve CD'leri de toplantıda takdim edeceğim. Resimleri söz verdiğim gibi Mezarlıkbaşı Gazete Büfesine bırakacaktım fakat arkadaşlar ya izinde ya uzaktalar. Bu hafta da yeni resimler çekilecek.

* Geçen toplantıya katılmak isteyip de katılamayan arkadaşlarımızı da bekliyoruz. Mesela Gülgün KARAOĞLU, DEMET ve ille de TİJHAL mutlaka aramızda olmalı. Şu anda aklıma gelen başka isimler de var; BRIDGET, Nurhayat TURUNÇ, BEYZA, Ali İhsan UĞUZ, Hatice GÜRBÜZ, ALeSTa, Hülya Gerçek, SmyrNazan, Ahmet KARAKAYAN, Zeyno, September ÖZLEM Dostum, Arif ÖĞÜTÇÜ arkadaşım... Hepiniz bu toplantıya bekleniyorsunuz.

* ALEV MEISEL Hanım ve ROBERT MEISEL kardeşimiz de toplantımızın yıldızları olacaklar, bekliyoruz.

* MUZAFFER CELLEK Bey de Marmaris'ten, Bodrum'dan turist kızlardan ayrılabilirse bir günlüğüne kendisini en iyi şekilde ağırlamak isteriz. Bekliyoruz.

* HİLMİ POLAT Abimiz, TOPLANTININ ONUR KONUĞU

Bu 82 yaşındaki genç delikanlı abimizi ilk toplantıya katılıp da tanıma fırsatı yakalayamayanlara bir fırsat daha. Tabii geliyor ve yine şiir okuyacak. Bu sefer ben de acizane en çok sevdiğim şiirler olan AGORA MEYHANESİ (Onur Şenli) ve İSPANYOL MEYHANESİ'ni (Turhan Ragıp Oğuzbaş) okuyacağım. Ezbere ama takılırsam filân gülmeyin diye yazılı kâğıt da yedeğimde olmak kaydıyla. Onur Şenli arkadaşımdır ama epeydir görüşmedik. İmkân bulursam onu da davet edip toplantımıza katılmasını sağlayacağım.

* Şiir okumak, şarkı söylemek, fıkra anlatmak isteyen arkadaşlarımıza "Hodri meydan!" Diz dize değiliz ama biz bizeyiz. Pazar günü kahvenin olduğu açık avluda dükkanlar kapalı. İstediğimiz kadar gürültülü de olabiliriz. Etraf da çiçeklik ve yeşillik dolu. Kahvenin tuvaleti de var.

* Bu arada resimler, onların CD'leri ve bazı 32 x 48 cm çıktılar da benden. İsteyen daha sonra ellerindeki CD'den daha fazla çıktı alabilir. İzmir'de 50 Krş ile 1 YL arası bir dijital çıktı.

* TOPLANTIMIZIN GAYESİ:

* Asla kimseyi kıskandırmak, bu tip toplantıları eleştirenleri daha da kızdırmak değildir. Fazla abarttığımızı düşünenler de lütfen gelsinler! Bu arkadaşlarımızı zaten yazılarından tanıyoruz. Gelsinler, aramıza katılsınlar ve abartı olmadığını, güzel dostlukların kurulabildiğini, çok sevimli sohbetlerin yapıldığını görecekler.

* 03 Ağustos 2008'deki sohbet toplantımız, yazılan bloglarla ve yayına alınan resimlerle o kadar çok ilgi gördü ki, katılanlardan çok katılmak isteyip de çeşitli nedenlerle katılamayanların serzenişleri ile karşılaştık.

* Ramazandan 1 hafta önce toplanalım, eski dostlarla dostlukları perçinleyelim, yenileri tanıyalım.

* Sevgili arkadaşlar; bu toplantı, küçük çaplı bir sohbet toplantısıdır. Yani sadece İzmir ve çevresinden gelebilenler dikkate alınarak hazırlanıyor. Gönül isterdi ki tüm Türkiye çapında olsun! Onları da organize eden arkadaşlarımız oluyor. Yatacak yer organizasyonları vs de işin içine girince herkesten para toplamak gerekiyor.

* Yatacak yer sorunu olmayan İzmir dışındaki tüm arkadaşlar da DAVETLİDİRLER.

ÖNEMLİ NOT: Katılımcıların yiyecek getirmeleri biraz zor olacak galiba. "Bu yaz sıcağında bir de yiyecekle uğraşamam!" diyenler çoktur. Bu aklımıza gelmemişti. Adem Çalışkan, ben ve İzmir Mavilim BOYOZ, yumurta, KUMRU ve ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI ikram edeceğiz misafirlerimize. Nedime ve Zehra Hanımlar da söz verdiklerini getirirlerse getirsinler. Yani kimsenin bir şey getirme zorunluluğu yok. Kaldırdık bu maddeyi. Sadece sizleri bekliyoruz.

* ŞİİR okuyacak, şarkı söyleyecek arkadaşlar varsa memnuniyetle!

* FASIL da yapalım kendi aramızda.

***********************************************************

Tarih: 24 Ağustos 2008

Saat: 13:00'den sonra, hava kararıncaya kadar.

Yer: Şükrü Bey'in yeri, Fincanda kahve (4) Kemeraltı'ndan giriş. PİYALEOĞLU HANI
Saat Kulesi'nden Kemeraltı'na girin! Havrasokağı'nın başladığı sokağa gelmeden 300 metre kadar geride Arap Hanı'nı sorun! Onun biraz ilerisinde.

********************************************************************

Bu kadar açıklamaya rağmen yine de bulamazsanız, Allah sizi bildiği gibi yapsın! Ama başka bir yol daha var, beni veya Adem ÇALIŞKAN'ı cepten arayın, yardımcı olalım.

Mustafa MUMCU Gsm: 0554 - 827 10 15 Adem ÇALIŞKAN Gsm: (0533) 744 82 55

KATILACAK ARKADAŞLARIMIZ YORUM YAZIP DURUMU BİLDİRİRLERSE MEMNUN OLURUZ.

Saygı ve sevgilerimle.

Mustafa Mumcu, 14. 08. 2008 Saat: 12:30

 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..