Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İzmir Narlıdere’de oturan vatandaşlar Belediye binasını bastı.

İzmir Narlıdere’de oturan vatandaşlar Belediye binasını bastı.
 

görsel internetden alıntıdır


Kentsel dönüşüm bahane edilerek evleri yıkılması planlanan Narlıdere’de oturan vatandaşlar, Belediye Başkanı ile görüşmek için Narlıdere Belediye Binasını bastı. Belediye Başkanı Abdül Batur ile görüşemeyen halk, Başkanvekili Ali Tübek ile görüştü. Halk Kentsel dönüşüm “Rant ve yağmalamanın, yoksulları etkisizleştirmenin adıdır, kentsel dönüşüm adı altında evlerinin yıkılmasına izin vermeyeceklerini” belirttiler. Bir hanım ise “Oy için olsa başkan yanımıza gelirdi” dedi.

Vatandaşların evleri kendilerine, inşaatçılar tarafından üste para alarak vatandaşlara satılmak istenen evleri “Kentsel Dönüşüm kanunu” adı altında vatandaşlara kakalanmaktadır. Halka zulüm, rantiyecilere sınırsız menfaat sağlayan bu kanuna dur diyecek bir babayiğit bu ülkede yok mudur? Halkın menfaati palavralarını kimse yemiyor artık,  “Şehirlerde inşaat yapılacak alan kalmadı, bu evleri yıkıp yeni evler yapıp, satmamız gerekir” diyemiyorlar, bir de televizyonlara birkaç uzman çıkarıp inandırıcılıklarını artırmaya çalışıyorlar. Unutulmasın ki Gölcük'de depremde en sağlam evler yıkıldı, gecekondular, kimselerin beğenmediği evler ayakta kaldı.

Kendini geçindiremeyen halk evlerinden çıkartılıp bir de üzerine insanların ödeyemeyeceği paralar istenmektedir. Ödeyemezsen “Def ol, git” demeye gelmektedir bu iş. Belediye başkanları “Her şey muhteşem olacak” demektedirler ama muhteşemlik evi ellerinden alınanlar için olmayacak. Muhteşemlik para kazananlar için olacaktır.

Tüm Türkiye’de özellikle büyük şehirlerde uygulanmaya çalışılan kentsel dönüşüme dur diyemeyen, ya da bu iş için gayret göstermeyen bir siyasetçi halkın karşısına çıkmamalıdır. Kanunlarla yapılmaya çalışılan sınırsız zorbalığı Türk Halkı hak etmiyor. Bana göre tüm kanunlar, vergilerle toplanan gereksiz paralar yeniden gözden geçirilmelidir. Hele şu sağlık alanında yapılan, parası olmayan ölsün denilen kurallar, sineğin yağından nasıl para kazanırız hesabıyla toplanılan lüzumsuz paralar yeniden gözden geçirilmelidir.

Sibel Koçarslan

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..