Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '16

 
Kategori
İzmir
 

İzmirli kız; sıcaklarda, ferahlamak için, sutyenini gevşetirken, göğüslerini ancak, denize gösterir.

İzmirli kız; sıcaklarda, ferahlamak için, sutyenini gevşetirken, göğüslerini ancak, denize gösterir.
 

 

 

 

 

          İzmir kızlarındaki bir sır gibi saklı güzelliğin sırrı nedir acaba diye düşündük. Ve  bir mini araştırma yaptık.

         Rastladıklarımıza, her güzel bulduklarımıza sorduk. “Bu güzelliğin sırrı nedir, nereden kaynaklanıyor” diye.

         Her seferinde,  dudaklardan birer tebessüm uçuştu. Ardından baygın bir gülümse ile boyunlar  yana kaykıldı. Gözler pırıl pırıl oldu. Utangaç çehrenin yanakları pembeleşti, göğüs kafeslerinin inişli çıkışı  daha da kabarıklaştı. Ve de ağızlarından  “yan cebime koyuver” misali “bilmem ki” kelimesi dökülüverdi. Çaydanlığın buharından çıkar, gibi sıcak sıcak.

         Düşünün bir kere, güzellik müsabakalarında en çok katılanlar, İzmirli kızlar. Birincilikleri de İzmir’den. İlk güzel, Günseli Başar, hatırlarsınız.  İzmir Belediye Başkanı Faruk Tunca’nın eşiydi. Ondan sonra da Yeliz Yeşilmenler,  Gamze Özçelikler, Öykü Serter’ler aldı başını gitti, biliyorsunuz.

         Evet güzellik yarışmalarını hep İzmirliler kazanır çünkü İzmirlilerde yöreden gelen bir güzellikleri var ayrıca pek de sıcakkanlılar maşallah. Ölçüleri fizikleri güzeldir (sürekli saçlarını boyatırlar, sarı saçı severler. Kolay arkadaşlık kurarlar  ancak İzmirli kızları tavlayabilmek için ağzının iyi laf yapması ve biraz da zeki olmak gerekir. "Çıtı pıtı “bişeydirler”  moderndirler

          Her kadın güzel olduğundan dolayı bunları birbirlerinden ayırmamız doğru olmayacaktır. Güzellik, insanlığın varoluş felsefesidir ve doruk noktasıdır. Herkes, daha güzel ve genç görünme çabasındadır. Bu uğurda paralar harcar.

         İzmir’de vaktiyle eski medeniyetler hüküm sürdü. Kalıtım yoluyla çok uluslu bireylerin birer karması,  bu gün İzmirli kızları güzel yapıyor.  Soruşturmalarda böylesi cevaplar çoğunlukta. Bu genetik güzelliğe bir de iklimi eklerseniz, hele hele  zeytinyağını işin içine katarsanız, güzellikler elbette katmerli olur. Aldığımız cevapların ağırlığı aşağı yukarı bu yönde.

         Değer izlenimlerimiz gelince. İzmirli kızlar, ev içinde bile süslüdürler. Doğa ile  gelen güzellikleri ile gururludurlar. Ana babadan gelen güzelliği de katarsanız, denizin de ciltlere önemli katkısı unutulmamalıdır.

İzmirli kızları marka yapan unsurlar nedir? En başta geleni de, kendilerine bir şey soruldu mu, en güzel gülücüğü ile, cevap arayışlarındaki samimiyettir. En belirgin vasıfları da, “sıcakkanlı” olmalarıdır.

         Rahatlıkları, kendilerine duydukları güven duygusundandır. Sıkıcı insanları ve  ve ortamları da sevmeyen İzmir kızı, icap ederse ortamı eğlenceli kılmasını da bilirler. Bir yere bağlı da kalmazlar. Aktiviteden aktiviteye koşarlar.

         İlk bakışta, İzmirli kızların burnu havada gibi gözükür. “Büyük dağları ben yarattım, küçüklere karışmam” havasındadırlar. Ama değildir. İçlerine girmek lazımdır anlamak için. Evet, havalıdırlar ama, her dış tesire havalarını söndürecek bir davranışa da girmezler.

        Entelektüeldirler. Kitap okur, müzikten anlar ve tiyatroya giderler. Sosyal hayatın renklerini doyasıya yaşarlar. Sizin bu tarz zevkleriniz yoksa yanına bile yaklaşmayın. 

         Mutlaka bir sanatla ilgilenirler. Müzik yaparlar, şiir yazarlar ya da oyuncudurlar. Bu sanat dallarından birini meslek edinmezlerse bile hayat boyu bırakmazlar.

        Doğallığı severler ancak bakımlıdırlar. Çok bakımlı olduklarından güzel olmak için ekstra çaba harcamazlar. Ama çaba harcadıklarında da yıldız gibi parlarlar. 

          Sizden ilk görüşmede hoşlanmadıysa, arkadaş olarak da karşı cins olarak da ilişkide gelecek göremediyse durumu uzatmazlar. Size boşuna ümit verip bekletmezler. Neyse odur. Olmayacaksa açıkça belirtir zaman kaybetmek istemezler. 

         Baştan çıkmaz, baştan çıkartırlar. Özgüvenleri çok yüksek olduğundan aynı zamanda cesurdurlar. İzmirli kız, yazın terlediğinde, sutyenini gevşetmek için elini attığında, rüzgarla ferahlarken, göğüslerini ancak denize gösterir.  İmbatla ferahlar.

        Kısaca özetlersek:, İzmirli kızların güzellikleri; "daldan eğme değil, kökten sürmedir." ..Ve bu kök, zamanımıza kadar gelegelmiştir ve kökleri biteviye uzamaktadır.

                                                   .İLK GÜZELİMİZ GÜNSELİ BAŞAR

 

 

ERSEV GİRAYLAR: "BAHSETTİĞİNİZ, GENETİK BİR DURUMDUR. ANNELERİMİZ GÜZEL BİR DEFA. GİYİM, KÜLTÜR, DAVRANIŞ, ÇOK ÖNEMLİ AYRICA."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..