Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

İzmirliyim, gururluyum...

İzmirliyim, gururluyum...
 

Sanırım hiçbir İzmirli 13 Mayıs 2007 tarihini unutmayacak, özellikle o gün Gündoğdu Meydanın da bulunanlar. Bakınız toplanılan meydanın ismi bile ne güzel uymuş günün anlamına.

Hayatımda yaşadığım en anlamlı günlerden biriydi, böyle bir gurur, böyle bir sevinç böyle bir bayram yaşamayalı çok olmuştu.

Ankara da söylenildiği gibi “birbirimizi özlemiştik..”

Bizim gençliğimizde büyük coşkuyla kutlanırdı (çok değil canım bundan alt tarafı 20 sene öncesinden bahsediyorum, ) bütün Milli Bayramlar. Sonraları ne olduysa zul gelmeye başladı gençlere, kaçar oldular zaman kaybı görür oldular, ne gerek vardı bunca tantanaya tatildi bugün, gidip kafede arkadaşlarla geyik yapmak varken neydi şimdi bu, bari kısa kesilseydi. 13 Mayıs da en çok dikkatimi çekenlerden biri, hippisi, çocuk yaşta olanı (benim oğlumda dahil, henüz 6 yaşında ama bizden çok slogan attı bugün bayram diye çok sevinçliydi) üniversitelisi, liselisi ama hepsinin öylesine coşkulu katılımıydı. Öyle güzel pankartalar hazırlamışlar ki öyle güzeldiler ki. Yani derler ya anlatılmaz yaşanır diye, yaşanası bir gündü.

Gelemeyen İzmirliler çok üzgün ama kalpleri bizlerle, televizyonlarının karşısında yada görebilecekleri yerden Al Al Alsancak’ı gözyaşları içinde izlediler.(o radde bir duygu seli)

Hele Karşıyaka’dan Alsancağa geçmek için binilen vapurların güzelliğini görmeliydiniz, binip gidenleri alkışlarla uğurladık geride diğer vapuru bekleyenler, kaptanlar uzun uzun çaldı düdüklerini, deniz olmuş kıpkırmızı, yolcu taşımaya yetmedi ardı ardına kalkan ve üstünde Bayrağımızdan başka bir şey gözükmeyen vapurlar...

Yollar kısacık kaldı hiç yorulmadık, hiç kötü bir şey yaşamadık (gerçi hırsızlık olmuş duyduğuma göre) kimse kimseye yan bakmıyor o kalabalığa rağmen kimse kimseye sürtünmeye çalışmıyor, fırsatçılık yapmıyor çünkü herkesin tek bir amacı var herkesin başı yurkarıda bayrağını sallıyor.

Diyorlar ya İran‘da da böyle başladı Ilımlı İslam sonrasında şeriat geldi diye ama bunu diyenlerin unuttukları bir şey var ne yazık ki onların bir Atatürk’ü yok. Bu yönden baktığınızda ne şanslı bir milletiz biz demiyor musunuz siz de?

 
Toplam blog
: 15
: 1333
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

Yolun yarısında ama yolun yarısının 45 olduğunda ısrarlı, ailesine, dostlarına, çalışmaya, aşka çok ..