Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '08

 
Kategori
Dekorasyon
 

Japon feneri

Japon feneri
 

Bir isik havanizi degistirir. Bebeklere ,genclere ve ozellikle hastasi olan evlere tavsiye ederim.


JAPON FENERİ KU'SU DAMA

Belki de 1000 yildan fazla gecmisi olan bir gelenek. Bir sanat.

Japon feneri uzakdoğunun bir sembolü haline gelmiş . Çin, Japonya, Guney Kore, Tayland. Hemen her yerde dikkat çeker. Uzakdogunun sembolu haline gelmistir. Kirmizi fenerler.

Son zamanda Ulkemize de tek tuk getirenler var. Google da japon feneri diye aratinca cikiyor.


Ben inceledim. Homojenligi oldukca iyi, gozunuzu almiyor, ışığı iyi dağıtiyor. Uzakdogu Insan inanışlarına göre uğur, kısmet getirir. Bu yüzden fenerlerin üstünde genellikle şans işareti, bereket simgeleri var. Mistik bir yapı.

Hobi ile ilgilenen bir kişi düz saf beyaz bir Japon Fenerini boyayıp, kendi evinin renklerine uygun hale getirilebilir. Kırtasiyeden renkli krepon kağıdı yapıştırarak, el yapımı, güllü çiçekli harika bir avize oluşturulabilir. Ya da japon feneriyle hurdacıdan avizeciden, ampullü ayaklık takılarak harika abajur yapılabilir.

Uzakdoğu ekzotizmi ile evinizi yeniden fethedebilirsiniz. Gencler icin kristal ağır avize devri bitmiştir. Odalar ve salonlar hatta yazliklara balkonlara mutfaklara bile takılabilir.

Cok ucuz fiyatlari oldugunu da soylemeden edemeyecegim. Kagit malzemeden yapildigindan saglikli bir plastik kokusu duyulmuyor. Evinizde renk renk japon fenerleri dusunun.

Direk ampul isigi goz alir . Evinde hastasi veya Ihtiyar insani olanlar icin faydali olacagini dusunuyorum. Goz acisindan bence saglikli. Denedim en guzel sonucu Ekonomik Philips Floresan ampullun 23 watt'ligi ile aldim.
Çocuklukta yaşadığımız balon sevgisi, balon sıkma mıncıklama zevki ile karışık bir şey hissi veriyor.

Farkli bir havaya burunmek isterseniz , Kesinlikle tavsiye ederim.

 
Toplam blog
: 20
: 4653
Kayıt tarihi
: 31.08.08
 
 

1969 Bulgaristan dogumluyum, 1978 de Istanbula gocmen geldik. Ilkokul-Orta ve Lise ve acikogretim Un..