​ Jehan Barbur'la gelen güzellik ve... / Kentleşme / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '10

 
Kategori
Kentleşme
 

Jehan Barbur'la gelen güzellik ve...

Jehan Barbur'u ilk kez izledim geçtiğimiz hafta İzmir'de... İzmirli olanlar bilirler... İzmir'in tarihi havagazı fabrikası Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi ve İzmirliler'in hizmetine sunuldu. Yıllardır atıl durumda olan tarihi fabrikada şimdi kültürel etkinlikler yapılabildiği gibi, dileyen dostlarıyla buluşup yemek de yiyebiliyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin bir hizmeti olarak yaz boyunca perşembe akşamları açıkhavada çim konserleri oldu Havagazı Fabrikası'nda. Son olarak da Jehan Barbur vardı çim konserinde... İzmir'e ikinci kez geldiğini söyleyen Barbur'a İzmirliler'in ilgisi güzeldi. Besteci ve söz yazarı kimliğiyle ilk solo albümü olan "Uyan " dan şarkılar seslendiren Barbur duru sesi, duru müziğiyle izleyenlerin gönüllerini fethetti.

Hava biraz serindi ama, güzel bir son yaz akşamıydı. İzleyenler coşkulu, yoğunluk iyi, müzik ve ses hepsinden iyiydi. Kısaca söylemek gerekirse herşey dört dörtlüktü. Gece yarısına doğru konser bittiğinde ise geriye kalan daha doğrusu bana ve yanımdaki dostuma kalan (Belki birçok kişi de aynı şeyi düşünmüştür-düşünmüş müdür?) ise gizlice utanç duymamıza neden olan bir görüntüydü. Konser boyunca güzel müzik eşliğinde biralarını yudumlayanlar, geride boş şişe yığınları bırakmıştı.... Yer yer de cips poşetleri.... Böyle olmamalıydı diye düşündük.. Biralarını içmesini bilenler, şişelerini de toplamalıydı... Yakışmadı bu görüntü bu güzelim konserin ardına diye düşündük. İnsanlarımız bu kadar sorumsuz olmamalıydı... Güzelliklerin güzelliklerle son bulması için muhakkak bir kurallar dizisi mi olmalı diye düşündük... Yasaklar konulmadan, direktifler verilmeden, yaptırımlar olmadan güzellikleri koruyamayacak mıydık?

Bu ve benzeri cümleleri daha da uzatabiliriz. Sonuçta biralar içildi ve şişeleri ardımızda bırakarak evlerimize döndük. Birkaç gece sonra ise bir dost sohbetinde bu konuyu tartıştık. Ortaya ilginç bir görüş çıktı. Bu tip yerlerde böylesi organizasyonların ardından kalan atıkları toplayarak bu işten para kazananlar var. Herkesin kendi çöpünü atması halinde bu kişiler işsiz kalabilir. Olayı hiç bu yönünden düşünmemiştim. Bu görüşü destekleyenlerin sayısı artınca 'Acaba, dedim olabilir mi? Gerçekten çöplerimizi toplayarak bir takım insanları işsiz mi bırakırız?' Bence olasılık çok düşük. Çünkü böylesi bir durum alışkanlık yaratır ve yer, zaman düşünülmeden her taraf çöplük olur. Ama yine de Milliyet Blog yazarlarının yorumlarını da merak ediyorum. Bu konuda yorum yazarsanız sevinirim.

 
Toplam blog
: 13
: 713
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

1959 Ankara doğumluyum. Şu anda yaşadığım şehir İzmir ve İzmir'de yaşamayı sevdiğim için kendimi İzm..