Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '10

 
Kategori
Haber
 

Jet ski, jet ski olalı böyle zulüm görmedi

Jet ski, jet ski olalı böyle zulüm görmedi
 

Artık bütün bu olup bitenler bir dizi kitap halinde piyasaya sunulmalıdır. Hani vardı ya bir zamanlar "Ayşegül tatilde", "Ayşegül sinemada", "Ayşegül piknikte" falan gibi bir dizi. İşte bütün bu olup bitenler de bir dizi kitap haline getirilip "İcraatın içinden" serisinden yayınlanmalıdır.

"Devlet siperde"

"Devlet Madımak'ta"

"Devlet jet skide"

"Devlet düğünde"

"Devlet tatilde"

"Devlet Harvard'ta"

"Devlet camide"

"Devlet tarikatte"

Falan gibi.

Mutlak görmüşsüzündür "Devlet Madımak'ta" alt başlıklı fotoğrafları. Üstte de "devlet"in fotoğrafı. Kol kola girmiş en az 10 devleti temsil eden adam. Bıyıklar badem, kravatlar hiç istenmeden zoraki takıldığı belli ki "kalk gidelim" diyorlar. Birininki sağa kaymış, birininki sola kaymış. Pantolon kemerinden 10 santim yukarıda duran kravatlar. Buruşmuş ceketler. Ütüsüz ve boru gibi pantolonlar. Göbekler ise hepsinden 30 santim ileride duruyor.

Eskiden "Devlet adamı" ya da "Bakan" ya da "Milletvekili" ve hattâ "Başbakan" ve dahi "Cumhurbaşkanı" dendiği zaman herkes korkudan değil ama saygıdan ayağa kalkar, ceketinin önünü ilikler, selama dururdu. Çünkü, karşısındaki insan hem devleti temsil ederdi hem de giyimi, konuşması, oturması, kalkması ile etrafına saygınlık uyandırırdı.

Şimdi bu yazının fotoğrafına bakın. Bayındırlık ve İskân Bakanı (Ki böyle bir bakanlık olduğunu da ilk kez duymuş olduk) Mustafa Demir takım elbisesi ve kravatı ile plajda ve jet skide. Jet skiyi kullan kim bilmiyorum. Ama, o da takım elbiseli ve kravatlı.

Tamam, bir denetleme sırasında programsız gelişmiş bir jet skiye binme hareketi var. Ya hu denetlemeye çıkarken bu sıcak günlerde kaliteli spor giyseniz olmaz mı? Mesut Yılmaz, Turgut Özal, Deniz Baykal ne güzel spor giyinirdi.

Jet ski denen deniz motoru hangi tarihte icat edildi?

Ben bilmiyorum.

Bildiğim birşey varsa, jet skinin icat edildiği günden bugüne ilk kez takım elbiseli ve kravatlı yolcuları oldu.

Hava 40 derece, plajda, jet skide, iki adam, takım elbiseli ve kravatlı.

Türkiye kültürünün geldiği noktayı anlatmaya başka söze ne hacet!

Ama, yine de ve jet ski sayesinde böyle bir bakanlığın ve böyle bir bakanın olduğunu öğrenmiş olduk.

 
Toplam blog
: 278
: 3275
Kayıt tarihi
: 26.05.07
 
 

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğdum. Bir daha da Kadıköy'den ayrılmadım. İstanbul Üniversitesi, Ede..