Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

JEWEX 2013

JEWEX 2013
 

Bahar Özkan'ın ''Ege Üçlemesi'' Kategorisinde 3.lük ödülüne layık görülen set tasarımı


İnsanoğlu kuş misali.

Kanatları olmasa da!

Bir gün orada, bir bakmışsın bir gün burada…

Bugün de İzmir’de, 1-4 Şubat 2013 tarihleri arasında; 5.cisi düzenlenen JEWEX 2013 Alyans* Altın* Mücevher* Gümüş Takı ve Saat Fuarının, Kültürpark fuar alanındaki açılış törenindeydim.

TEB’in ana sponsorluğunu üstlendiği, ATLANTİS kuyumculuğun, takı tasarımlarını hayata geçirdiği, YILDIZHAN otelciliğin konaklama sponsoru olduğu ve birçok firmanın sponsor olarak katkı sağladığı fuar yoğun bir davetli topluluğunun katılımı ile yerli ve yabancı firmalara kapılarını açtı.

Kuyum ve mücevher sektöründe Dünya 5.si olduğumuzun vurgulanması ise haklı olarak gururlanmamıza ve gelişmekte hız kazanan bu sektörün, tüm zorluklara karşın koşar adımlarla; ülkemizi daha da üst sıralara taşımakta olmasını duymak sevindiriciydi.

GENÇİZ Fuarcılık Düzenleme Şirketinin başarılı bir şekilde organizasyonunu üstlendiği ve Volkan Severcan’ın sıcacık sunumuyla başlayan, JEWEX 2013 fuarının, en göz alıcı kısmı ise her yıl ve bu yıl da düzenlenen takı tasarım yarışması idi.

Homeros Mücevher Tasarım Yarışması; ‘’Ege Üçlemesi ‘’ ve ‘’Ege Rüyası’’ olarak iki kategoride düzenlenmişti. 500 ü aşkın yarışmacının, 1000 i aşkın tasarım ile katıldığı yarışmaya; uzun yılları birlikte sevgi ile paylaştığım, aynı zamanda nakış ve takı öğretmenim can arkadaşım Bahar Özkan ile sayısız başarılara imza atan, her girdiği yarışmada derece alan gönül dostum Rabia Yardım’ın finale kalan ilk altı kişi arasında olması; orada bulunmamın ana sebebi idi.

ATLANTİS Kuyumculuğun, yarışmaya katılan tasarımları, ilk kez olarak, altın ve değerli taşlarla gerçeğe dönüştürdüğü takılar; aralarında ünlü mankenlerin de bulunduğu muhteşem bir defile ile davetlilerin ve son kararı verecek olan Jüri üyelerinin beğenilerine sunuldu.

Defilenin ardından, sıra derecelerin açıklanmasına geldiğinde; başta finalistler olmak üzere, salondaki tüm davetlilerin nefesleri tutulmuştu adeta.

‘’Ege Üçlemesi’’ adı altındaki set tasarımlarında Bahar Özkan 3. olurken, 2.liği İpek Taşçılar ve 1.liği de Ecem Öztürk aldı. Rabia Yardım da Mansiyon almaya hak kazandı. Canım arkadaşlarımı buradan bir kez daha başarılarından dolayı kutluyor ve daha nice başarılı çalışmalara imza atmalarını diliyorum.

Arkadaşlarımın, bu büyük başarıları ile övünç duydum ve sizlere de duyurmayı diledim.

‘’Ege Rüyası’’ kategorisinde ise alyans tasarımlarında 1.liği Yasin Gezgiç, 2.liği Ali Beycan ve 3.lüğü de Burcu Şahin kazandı.

Özellikle Yasin Gezgiç’in tasarımı olan alyans modeli mükemmel olmanın yanı sıra çok da anlamlıydı.

Yarışma ve açılış töreninin bitiminden ve konfeti yağmurunun sağanağından çıkan davetliler, fuar alanında kurulmuş bulunan stantlara doğru yöneldiler.

İzmir’de daha nice nice JEWEX fuarlarının gerçekleşmesini ve de başka meslek alanlarında kurulan fuarları da sizlere iletmek dileklerimle…

Ayşen Arslangiray Kura

2 Şubat 2013/ izmirden

Rabia Yardım'ın ''Ege Üçlemesi'' kategorisinde, mansiyon kazanan set tasarımı

 
Toplam blog
: 533
: 1375
Kayıt tarihi
: 14.11.10
 
 

Aydoğdu; kızgın güneşinde Ağustos'un, sararmıştı altın sarısı başaklar. Kırlangıçların göç dansın..