Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '08

 
Kategori
Futbol
 

Josico transferi vizyonsuzluğun dışa vurumudur.

Josico transferi vizyonsuzluğun dışa vurumudur.
 

Nihayet Fenerbahçe’nin müthiş(!) orta sahası geldi. Yanılgıları ve çelişkileri de beraberinde getirdi. Büyük düşünen Fenerbahçe yönetiminin bakış açısını ve öngörüsünü tartışılır hale getirdi. Xabi Alonso, Marcos Senna peşinde koşan bir yönetimden ben en azından, Rio Mavuba veya Alberto Zapater gibi alternatiflere yönelmesini beklerdim. Asında o kadar çok seçenek var ki, İspanya diye tutturulduğu için La Liga oyuncuları geldi hep aklıma.

Ama kimi aldı Fenerbahçe; 33 yaşına gelmiş, son iki sezonunda oynadığı 36 lig maçında sadece on iki kez doksan dakika sahada kalabilmiş, genelde temposu düşen, yorulan, yolun yarısına geldiğini her haliyle hissettiren, beş sene öncesini mumla arayan, Numancia, S.Gijon ve Malaga gibi takımların dahi transfer listesine girmeyen Josico’yu…

Şimdi tabi Fenerbahçe yönetiminin hazır bir cevabı var: “Aragones istedi biz aldık ! ” Ama bu kadar kolay değil. Geçen sezonun Şampiyonlar Ligi çeyrek finalisti olmuş, büyümeyi hedeflemiş ve gözünü Arsenal, Liverpool, Milan, vs… gibi takımların arasında yer bulmaya dikmiş bir takımın yönetimi, teknik direktörüne söz konusu transferin kendi hedeflerini yansıtmadığını ifade edip bu oyuncunun alınamayacağını belirtemez miydi? Tabi ki bunu yapamazdı; çünkü aldıkları adamın kim olduğunu bile tam olarak bilmiyorlar. Bilemezler de zaten. Bu transfer Fenerbahçe’nin profesyonelce çalışan bir scout ekibinin olmadığını açıkça gösteriyor. Araştıran, bulan, ortaya koyan ve “helal olsun” dedirten bir araştırma-tarama ekibi… Josico’yu alıp “işte aradığımız adam” diye halka lanse etmek, bu işlerin öngörüsüzce yapıldığının en bariz göstergesi. Hayırlısı olsun!

Aslında Nihat Kahveci’nin Josico için söyledikleri de tam olarak fikirlerimizi destekliyor. “Tecrübesiyle oynar.” Bu sözler İspanyol oyuncunun öne çıkan başka bir niteliğinin olmadığı da açıkça ortaya koyuyor. Oktay Derelioğlu’nun “saldırgandır ve hayalet gibidir, bir anda topu kapar” sözleriyse Josico’nun beş sene önceki halini yansıtıyor.

Şimdiden belirtelim: Josico transferi Fenerbahçe’nin hedeflerinin çok gerisinde bir hamledir. Bırakın transferini, gündeme bile gelmesi hatadır. Fenerbahçe orta sahası bugünkü haliyle iki sene öncesinden çok daha zayıf bir durumda ve bu orta alan yapısıyla Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal, Porto, D.Kiev üçgeninden çıkması mümkün değil.

 
Toplam blog
: 32
: 823
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

Soccer Scout & Researcher & Databank Developer Çeşitli kulüplerin altyapı ve profesyonel şube..