- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kabak tatlısı
Kabak felisi, kabak tatlısı... Annemler kabak getirmişler, bol bol pişiriyorum. Bu aralar kabaktan gidiyoruz. Efendim, kabak tadı vermeden bir tatlıyla bitirelim bu kabak serisini.
Malzemeler
Bir büyük boy teflon tencere
1 kilo balkabağı (en meşhuru Of kabağı, demiştim daha önce)
3 su bardağı toz şeker
Akşamdan kabağı doğrayıp, yıkayalım. Tencereye dizelim. Şekeri kabakların üzerine serpelim. Bir gece bekletelim.
Günaydın! Hadi çabuk olun. Kabaklar akşamdan beri bekliyorlar. Harlı ateşte ; kaynayıp, köpürene kadar kabakları pişirelim. Altını kısalım, kabaklar şerbeti çekene kadar biraz daha pişsin. Servis tabağına alıp; dövülmüş fındık veya ceviz ile süsleyelim. Kahvaltı sonrası kabak tatlınız hazır.
Afiyet olsun. Hadi buna yorum yazın.:)))