- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 1100
Kabak tatlısı

Kabak felisi, kabak tatlısı... Annemler kabak getirmişler, bol bol pişiriyorum. Bu aralar kabaktan gidiyoruz. Efendim, kabak tadı vermeden bir tatlıyla bitirelim bu kabak serisini.
Malzemeler
Bir büyük boy teflon tencere
1 kilo balkabağı (en meşhuru Of kabağı, demiştim daha önce)
3 su bardağı toz şeker
Akşamdan kabağı doğrayıp, yıkayalım. Tencereye dizelim. Şekeri kabakların üzerine serpelim. Bir gece bekletelim.
Günaydın! Hadi çabuk olun. Kabaklar akşamdan beri bekliyorlar. Harlı ateşte ; kaynayıp, köpürene kadar kabakları pişirelim. Altını kısalım, kabaklar şerbeti çekene kadar biraz daha pişsin. Servis tabağına alıp; dövülmüş fındık veya ceviz ile süsleyelim. Kahvaltı sonrası kabak tatlınız hazır.
Afiyet olsun. Hadi buna yorum yazın.:)))
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Dün sabah kendi bahçemde yetiştirdiğim bal kabağından yaptım. Ailecek çok severiz. Ancak bir gece bekletilince çok sulanıyor. Aşırı sulanmaması için sizin aklınıza gelen başka bir yöntem var mı? Sevgilerimle
Abla 19.11.2007 17:57- Cevap :
- Kendi yetiştirdiği kabağı yemek daha bir güzel olmalı.Kabak biraz kuruysa ki bizde kumlu kabak derler o zaman sabaha kadar beklesede sulanmıyor.Kumlu değilse kabağı yıkadığınız zaman ya biraz süzdürün ya da kağıt havluyla kurulayın ve pişirirken koyacağınız şekerin yarısını akşamdan kabakların üzerine serpin.Umarım işe yarar.:)Sevgilerimle. 19.11.2007 18:16
İyiki hamile falan değilim ; bu saatte yazılır mı efendim böyle güzel şeyler :) yarın ilk işim kabak almak.Elinize sağlık...
FiGeN 15.11.2007 23:36- Cevap :
- Bitmeden bir tabak ayırıp , yazayım dedim.Haklısınız ya ,hamile olanlar hiç aklıma gelmedi.:)Selamlar. 16.11.2007 0:07
Yemek yemeyi severim ama mutfagı hiç sevmem. Fazla tatlıya da düşkün değilimdir. Ebeveyinlerim tatlıyı sevdikleri için bi kere bu kabak tatlısını denemiştim. Şekeri galiba fazla kaçırmıştım çok tatlı olmuştu. Artık esas tarifini almış bulunmaktayım. Olurda bir gün yapacak olursam bu tatlıyı artık ölçülerini biliyorum :))) Tatlı günlere...
K.Y. 15.11.2007 21:46- Cevap :
- Kabağı kesince ; hiç şekersiz küçük bir parçayı pişirin önce.Sonra tadına bakın.Eğer tadı yerindeyse şekeri az kullanın.Bu da annemin bana küçük bir önerisiydi.Böylelikle kabağın tadını ayarlamak kolaylaşıyor gerçekten.Selamlar. 15.11.2007 22:05
Yarın da onu yaz da bitsin bu tefrika Allahını seversen!! Kabak cennetten çıkmıştır dedi hoca bir gün.Hocam dedim başka bir şey bılamamış mı da koca kabağı sırtlamış ta cennetten buraya getirmiş Adem Peygamber.Sonra hak verdim. Seviyormuş ,ne yapsın!!!
Ahmet Balcı 15.11.2007 21:44- Cevap :
- Yazardım yazmasına da bıkkınlık vermeyeyim dedim.Hem kabak da bitti zaten.Bu ara gelen ,giden çok. Allah razı olsun Adem Peygamber 'den.Seviyoruz kabağı ne yapalım! 15.11.2007 22:02