- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kabaklı makarna

Bu makarnayı ilk yapmaya karar verdiğimde bayağı bir tereddüt ettim. Çünkü, bizim evdekiler bu tarz değişik tadlara pek kolay alışamazlar ve her seferinde burun kıvırarak yerler ama genelde de sonunda beğenirler. Bu tarifin içinde de kabak olduğu için kendimi her türlü eleştiriye karşı hazırlayarak yaptım.
Ama korkuğum gibi olmadı,kabaklı makarna çok sevildi. İlk iki seferde kepekli çubuk makarna ile yaptım,bu sefer ise midye makarna ile denedim , İkisi de güzel oldu. Tarifin içindeki kabaklar rendelenip yağda sotelendiği için iyice yumuşayıp yeşil, pesto tarzı bir sos kıvamına geliyor. İçine konulan izimir tulumu ise eriyerek hem lezzet veriyor, hem de hafif krema kıvamında oluyor.
Uzun lafın kısası bence kabaklı makarna denemeye değer, hem tanıdık, hem de değişik bir tat.
MALZEMELER
2 ya da 3 adet orta boy kabak ( ben bu sefer 2 koydum, az oldu)
1 paket makarna
yarım su bardağından biraz fazla rendelenmiş izmir tulumu
zeytinyağ
öğütülmüş himalaya tuzu
öğütülmüş tane karabiber ya da arzuya göre tatlı toz kırmızı biber.
YAPILIŞI
Makarna geniş bir çelik tencerede haşlanırken diğer tarafta rendelenmiş kabaklar zeytinyağında yayvan bir tencerede sotelenir. İçine tuz ve istenilen baharatlar katılır. Kabaklar iyice yumuşadıktan sonra haşlanmış olan makarnalar üzerine dökülür ve iyice karıştırılarak bir miktar daha sotelenir. Kabakların makarna ile iyice özdeşleşmesi sağlanır. Altını kapattıktan sonra üzerine rendelenmiş izimir tulumu ilave edilir. Hafifçe karıştırılır. Peynirler eridikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun
İyi haftasonları :)