- Kategori
- Sağlıklı Yaşam
Kabartma İlaç Kutuları

Salih Arıkan
Bazı ilaçlarda kabartma işaretler var. Sadece ilacın adı yazıyor.
Bence tüm ilaç kutularında olabilirse tüm ürünlerde kabartma işaretler olsa ne güzel olur. Kullanımları da sorun; içerik bilgisi de kabartma olabilir.
İkinci seçenek tüm ürün sitelerinin görmeyenlerin erişimine uygun hale getirilmesi gerekir. Özellikle resimler betimlenirse alış veriş e-ticaret sitelerini görmeyenler rahatça kullanır. Şekil ve grafiklerde olmazsa çok harika olur.
Üçüncü sistem olarak etiket gömmeler. Etiketler barkotlarla okunurken görmeyenler içinde erişilebilir olursa çok güzel olur.
Bazı ürün siteleri erişilebilir. Ve oraları görmeyenler inceleyebiliyor. Firmalar görmeyenlerin de müşteri olduklarını kabul ederek onlara uygun çözümler üretmeliler.
İzmir kent konseyi bir dönem sesli ilaç kutusu yapmıştı. Ama sadece bir firma yaptı. Bu yasal bir zorunluluk olsa tüm görmeyenler sesli ilaç kutularıyla tanışsalar harika olur.
Salih Arıkan,Tel: 0506 514 96 93