Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '18

 
Kategori
Sinema
 

Kabuktaki Hayalet

Kabuktaki Hayalet
 

Film: Kabuktaki hayalet

Tür: Bilim-kurgu

Puan: 10 üzerinden 10

 

Bir diğer distopya filmi, bir başka güzel senaryo ve yine bu tip filmlerde çok iyi iş çıkaran Scarlett Johansson... Senaryo sizi içerisine hemencecik çekiyor. Bu kez ABD yerine Japonya'da geçen bir hikaye olması dolayısıyla ve filmin içerisine gereksiz ABD milliyetçiliği olmamasıyla film hem daha ilgi çekici hem de daha izlenebilir olmuş.

Kısaca konusundan bahsedecek olursak sibernetik organizmaların ulaştığı son nokta 1990'larda aşina olduğumuz robocop teknolojisi; yani beyin insan beden makine... Ancak beden çok üstün askeri özellikle donatılmış olmasının yanısıra insandan ayırt edilebilir değil... Bu teknolojiye ulaşmak içinse ellerinin altında harcanabilir olarak gördükleri insanların bedenlerini parçalayıp beyinlerini söken bir firma... Sonrası? Sonrasını anlatmayayım... Sonrası distoptya...

Çok uzak görünse de yakın geleceğimizin alacağı halin en olası ihtimallerinden birisi ele alınmış... Bir de oyunculuk ve senaryo ile ilgili bir detay. O Japon istihbarat şefi nedir öyle ya? "Kurdu öldürmeye tavşan gönderilmez" konulu sahnede buram buram Polat Alemdar zevki alıyorsunuz. Özleyenler için eşsiz bir lezzet vermiş :)

Güzel bir film ve iyi vakit geçirmek için iyi bir seçenek... İyi seyirler

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..