Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Kader maçı

Fenerbahçe için play off'a umutlu girmek için mutlaka kazanması gerken bir derbi maçı oynanacak yarın akşam. Fenerbahçe kazanırsa puan farkı 6'ya daha doğrusu 3'e inecek. Eğer kaybederse play off formaliteden öteye geçmeyecek. Daha doğrusu şampiyonlar liginin ikinci bileti için bir mücadele olacak. Bunun bilincindeki Aykut Kocaman bir haftadır hatta 2 haftadır bu maça hazırlanıyor. Umarım futbolcularda bu maçın önemini kavramışlardır.

Bu maç bu sezon sürekli olarak kafalarının başka yerlerde olduğunu söyleyen Fenerbahçeli futbolcular için artık kafalarının da ayakları ile birlikte sahada olması gereken bir maçtır. Futbolda bir deyim vardır tekmeye kafa uzatmak diye. İşte Fenerbahçeli futbolcuların artık kafalarınında sahada olması gerekiyor. Kendi saha ve seyircisi önünde bu sezon maç kaybetmediler ancak bir çok maçı şans eseri veya seyircinin itelemesiyle kazandılar. Artık bu maçı futbolcuların kendilerinin kazanması gerekiyor. Evet Aykut Kocaman artık bu maçta 60 dakika pısırık bir futbolu kesinlikle kabul etmeyecektir. Maçın 1. dakikasından 90. dakikasına kadar mücedle edilmesi gereken bir maça eksiksiz idela 11 ile çıkılacak olması en büyük avantajımızdır. Rakipte eksiksiz olacak ama Terim her ne kadar beraberliği bile kabul etmem dese de aslında istemem yan cebime koy mantığı ile sahaya çıkacaktır. Çünkü Kadıköyde açık bir futbol oynarsa altından belki bir  daha kalkamayacağı bir skor ile karşılaşabilir. O yüzden ben Terim'in kontrollü bir oyunu tercih edeceğini düşünüyorum. 

Maçın kaderini her ne kadar  orta sahalar belirleyecek gibi görünse de iki takımın da defansta yapacağı hatalar skoru belirleyecektir. Maçın hakemi umarım skoru etkileyecek bir hata yapmaz. Ben bu maçta bol gol ve en az 1 kırmızı kart bekliyorum. Yani iddiacılara tavsiyem üst olacaktır.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..