​ Kadın psikolojisi / Deneme / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '08

 
Kategori
Deneme
 

Kadın psikolojisi

Kadın psikolojisi
 

En temkinli aracı kadınlar kullanıyor. Kazayı en az kadınlar yapıyor. En ince onlar düşünüyor, en pr


Yaşadığım çoğu olay bana kadınların erkeklerden daha mantıklı olduklarını gösterdi.

Erkeğin tabiatından gelen sertlik onun bazı durumlar karşısında daha az duyarlı olmasını sağlarken kadının doğasındaki incelik onun olaylar karşısında daha çok duyarlı olmasına neden oluyor.

Hatta acıma duygusu kadında daha fazla. Gözyaşını daha kolay dökebilen, duygularını içinde fazla bastıramayan, en küçük olay karşısında dahi heyecana kapılan, çığlık atan, ürken, korkan kadınlardır hep.

Kadınların olaylar karşısında vermiş oldukları tepkiler onların ürkekliğinin, zayıflığının değil beraberinde taşımış oldukları hassasiyetin ve ince düşüncenin sonucudur.

En temkinli aracı kadınlar kullanıyor. Kazayı en az kadınlar yapıyor. En ince onlar düşünüyor, en pratik çözümü onlar buluyor.

Analık duygusu ise kadın için en üst psikoloji. Kadının en ince ve en hassas duyguları bu dönemde ayyuka çıkıyor. Bu her kadın için böyle. Allah kadına şefkat ve merhamet duygusunu erkekten daha fazla vermiş diyebiliriz.

Kadınlar çok iyi gözlemcidirler. Çevrelerinde olup biteni dikkatle izleyip mantıklı sonuçlar çıkarırlar. Kadınların ince düşünceli olmalarının bir sonucu değil midir onların ince işlerde çalışıyor olmaları.

Tüm teferruatı düşünülerek hazırlanan bir kilimin ince motiflerinde, ilmik ilmik örülen giysilerin düğümlerinde ve hassas dantelalardaki ince işçilikte kadının nasıl bir psikolojiye sahip olduğunu hissedebilirsiniz.

Ve ne kadar hassas olursanız o kadar çok kadını anlarsınız.

Erkek arkadaşlarımdan daha çok kız arkadaşlarım ilgilenirler benimle . En acı ve en mutlu anlarımda beni en çok onlar arar sorar.

Erkek akrabalarımla çoğu kez ağız dalaşına girmiş aylarca küs durduğumuz olmuştur ama onların eşleri ve diğer kadın akrabalarımızla böyle şeyler pek yaşamamışımdır.

Haksızlığa, adaletsizliğe en etkili tepkiyi kadınlar koyar. Toplumsal olayları yorumlarken bunun ne tür sonuçlar doğurabileceği ihtimali üzerinde de ince düşünürler.

Annemizi babamızdan daha çok severiz. Annemizle daha samimi olup tüm sırlarımızı onlarla paylaşırız. Erkek olsun kız olsun, tüm evlatlar kadın psikolojisinin zirvesi olarak tanımladığımız "Anne"ile içli dışlıdırlar.

Kadınlar daha az söver, kadınlar daha az silah taşır, kadınlar daha az kavga eder, kadınlar daha az savaşır.

Kadınlar ne kadar çok gözyaşı dökerse o kadar az kan dökülmüyor mu?

Yaşadığımız çoğu olay kadınların erkeklerden daha barışçıl olduğunu göstermiyor mu?

 
Toplam blog
: 78
: 658
Kayıt tarihi
: 05.07.08
 
 

İstanbul Üniversitesi'ni bitirdikten sonra, değişik yayınlarda editöryal çalışmalara başladım ve ..