Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

canan öztanık temiz

http://blog.milliyet.com.tr/evc

07 Ocak '08

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Kadın ve kariyer

İş yaşamında kariyer sahibi olmak bir çoğumuzun hayalleri arasında. Ama önümüze çıkan engeller ne yazık ki bu süreci bazen oldukça uzatabiliyor.
Şu bir gerçek ki erkekler çok daha rahat kariyer sahibi olabiliyorlar. Çünkü onların önünde evlilik ve çocuk bir engel teşkil etmiyor.

Kadınsa yıllarca hem işi, hem evi, hem çocuğu idare ederken bütün bu yaptıklarını maalesef erkeğe pazarlayamıyor. Çünkü erkeğin işi her zamankinden daha üst konumda oluyor. Erkeğin işi, veya işten ayrılması da daha büyük bir problem olarak çıkıyor kadının karşısına. Oysa kadın işten çıktığı zaman toplumun gözünde erkeğin çıkarılmasıyla eşit seviyede tutulmuyor nasılsa kadın evinde oturur çocuğuna bakar diyorlar. Oysaki kazın ayağı hiçte öyle değil. Çalışma hayatına alışmış bir kadının ev hayatına alışması çok zor.


Hele ki gündüz kuşağında yer alan ve zerre değeri olmayan tv. programları eğitimli ve çalışma hayatına alışmış bir kadını asla kesmez. Çocuk olduğunda altı ay gibi bir süre evde oturulmasını anlıyorum elbet ama imkan varsa bir kadın çalışma hayatını asla bırakmamalı çünkü işsizlik kadının hayatından çok şey götürüyor bence. Eğer imkan varsa bir kadın sağlığı el verdiği sürece evde oturmayı tercih etmemeli. Tabi ki hayatı bazen sıfırlamalı bir mola vermeli eğer imkanlar el verirse. Ama yaşam boyu aynı rutinlik köreltiyor insanı....

 
Toplam blog
: 23
: 551
Kayıt tarihi
: 23.05.07
 
 

Bir çok basın yayın organında yazarlık yapmaktayım. Kitap piyasasina çıkarmış olduğum 4 romanım v..