Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '15

 
Kategori
Güncel
 

Kadına şiddet önlenemiyor mu?

Kadına şiddet önlenemiyor mu?
 

emek işçisi kadınlarımız


Her  8 Martta olduğu gibi bugün de yine, kadına karşı her türlü şiddet ve ayrımcılığın tavan yapmasında en büyük sorumluluğa sahip olan, son 13 yıldan beri iktidarı elinde bulunduran partinin mensupları kadınlarla ilgili süslü cümleler kurup; kadının kutsallığından, erkeklere bir emanet olduğundan söz ederek samimiyetsiz açıklamalarda bulundular

Bu kişilerin, her şeyden önce Türkiyede son yıllarda  şiddet olaylarının  büyük bir hızla artmasının sebeplerini doğru teşhis etmeleri  ve  önleyici tedbirleri zamanında almaları içn çaba sarfetmeleri gerekmez miydi?.

Suç oranlarının tavan yaptığı ülkemizde özellikle kadına karşı şiddetin giderek artması ve toplumda bir infial yaratma noktasına doğru evrilmesi  ihtimal dahilinde gözükmekte. Daha mutedil, daha dindar bir toplum yaratma iddiasıyla yola çıkan bir iktidar döneminde, şiddet olaylarının tam aksine artmasının en önemli sebeplerinden birisinin, iktidar partisinin siyaset etme uslubu olduğu yadsınamaz.

İktidar mensuplarının şiddet dilini tercih etmesi, toplumu ayrıştırarak, her fırsatta iyi eğitim almış, beyaz yakalı yetişmiş elemanları değersizleştirip, diğer kesimi kendisine daha yakın görerek onları yüceltme söylemlerini sürdürmeleri,kanunları çiğneme eğilimleri,şiddete yatkın bireyler üzerinde  tetikleyici bir unsur olmaktadır.

Eğitimde ve İnsani gelişmişlik endekslerinde dünya sıralamasnın sonlarında; yolsuzlukta, şiddette, her türlü suç oranlarının artmasında  da ilk sıralarda olduğumuzu göremeyen, tablonun bu kadar karanlık olduğunu fark edemeyen, kadının  maruz kaldığı insanlık dışı davranışları önleme becerisini gösteremeyen ve bu olumsuzlukları  değiştirme çabası da sergilemeyen iktidar partisi ve hükümeti vebal altındadır diye düşünmekteyim.

Sonuç olarak; ne zaman ki erkek,  "kadına karşı şiddet" konusunda kadınla el ele mücadele  eder, onunla iktidar yetkisini paylaşmaya razı olur, kadının biyolojik özelliklerine göre pozitif ayrımcılık yapar  ise; işte o zaman, kadının  çilesi ve karşı cinse karşı korkuları da bitmiş olur.

Hemcinslerime sesleniyorum! "Toplumu oluşturan diğer yarımızla savaşmak yerine, el ele mücadele etmenin yollarını bulmak zorundayız." diyorum.

 

 

 
Toplam blog
: 9
: 85
Kayıt tarihi
: 21.07.14
 
 

İlkokul Öğretmeni olarak görev yaparken 1983 yılında da Gazi Ün. İ.İ.B.F. Bankacılık  ve Sigortac..